Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Sikeres szezon

| Páder Vilmos | Sport

Sikeres évet zárt a város két legnagyobb létszámú labdarúgó egyesülete, az SC Sopron és az SVSE.

Nagyon kevés egyesület mondhatja el magáról azt, amit az SC Sopron: az óvodás korosztálytól – 17 óvodával van szerződése – az U19-ig nevel utánpótlást, sikeres férfi felnőtt, illetve női, valamint öregfiúk szakosztállyal is rendelkezik.  

Az őszi szezon végén az országos bajnokság északnyugati csoportjában az U12-es korcsoport a harmadik helyről várja a folytatást. Ugyanebben a bajnokságban az U13-as korcsoport a negyedik helyen zárta az évet. Az NB II. északnyugati csoportjában az U14-es korcsoport holtversenyben a 4–5. helyen, az U15-ös korcsoport az előkelő 2. helyen zárt. Az NB III-as bajnokság északnyugati csoportjában az U16-os csapat a 9. helyen áll, az U17-es gárda a dobogó legmagasabb fokáról várhatja a folytatást. A megyei öregfiúk bajnokságban Szanyban zárta a bajnoki évet az SC Sopron. Az egykori klasszisok Körmendi 2, Tikosi 2, Borsos és Szabó Viktor 1–1 góljával 6–1 arányban győztek és a 3. helyen zárták a szezont.

Az SVSE is eredményes évadot zárt a megyei harmadosztályban. Az 1921-ben alakult sportegylet – az ismert nehézségek után – újból indította labdarúgó szakosztályát. A lila-fehér fiúk nagyot küzdöttek és pontelőnnyel vezetik a bajnoki tabellát. 

Kapcsolódó cikkek