Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sikeres szezon
A szezon utolsó mérkőzésén nyert a Falco ellen a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia U18-as csapata.

Sikeres szezon

| Munkatársunktól | Sport

Ötödik helyen végzett a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia együttese a junior bajnokságban.

A múlt héten rendezett nyolcasdöntőben az első mérkőzés hihetetlen izgalmakat hozott: a Zsíros Akadémia Kőbánya elleni mérkőzésen folyamatosan fej fej mellett haladtak a csapatok, az utolsó negyed előtt egyetlen pont volt a különbség. Végül óriási izgalmak között a fővárosi együttes örülhetett, a Sportiskola csapata pedig az ötödik helyért folytatta a küzdelmet – méghozzá nagyon is sikeresen.

A Kecskemét ellen gyakorlatilag gáláztak a soproniak, 107 pontot szereztek, csaknem negyven egységgel kerekedtek ellenfelük fölé. Ezután a nagy rivális Falco Szombathely ellen léptek pályára. A találkozó kiválóan indult: Csendes Péter és Hajnal Kristóf pontjaival komoly előnyt szerzett a Sportiskola. A Falco játékosai nagyot küzdöttek, de Csátaljai Péter és Rausch Botond vezetésével tartotta előnyét az SSIKA, amelyből végül tíz egység maradt a meccs végére. Az 5. helyért lejátszott meccs végeredménye: Soproni Sportiskola KA/A – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely/A: 68–58.

– Örülök az ötödik helynek, már csak azért is, mert az idény során nem tudtuk legyőzni a Falco csapatát, így ez egy jó cél volt számunkra a szezon utolsó mérkőzésén – mondta Carlos Vallejo, a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia U18-as csapatának vezetőedzője. – Úgy gondolom, hogy tökéletes első negyedet játszottunk, gyakorlatilag ez döntőnek bizonyult és elég volt a győzelemhez.

A Sportiskola idén kiválóan szerepel a korosztályos bajnokságokban: mint arról beszámoltunk, az U14-es csapat bronzérmet szerzett, az U16-osok pedig negyedik helyen zárták a nyolcas finálét.

Kapcsolódó cikkek