Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sikeres szinkronúszók
Schiffer Lotti (b1) és Horváth Blanka (b2) a hazai ranglistán a 13 párosból a 3. helyen zárt – Lotti szólóban a hatodik, Blanka a hetedik helyezést érte el.

Turi Andrea: Nagyon büszkék vagyunk a kimagasló eredményeikre

Sikeres szinkronúszók

| Rázó László | Sport

Komoly eredményeket értek el a Synchro Sopron SE versenyzői a korosztályos országos bajnokságon. A rangos megmérettetést a közelmúltban rendezte meg a Magyar Szinkronúszó Szövetség a Duna Arénában.

A szinkronúszó ob nyílt rendezésű volt: hazai és nemzetközi klubok és válogatott versenyzők is rajthoz álltak, több száz indulóval. A soproni szinkronúszók gyermek korosztályban több versenyszámban is indultak. A kötelező gyakorlatok bemutatása után a 103 indulóból Schiffer Lotti a 14., Horváth Blanka a 24. helyen végzett. A lányok pontszáma biztató helyezést jelentett számukra a zenés kűr versenyszámok bemutatása előtt.

– Duett versenyszámban először állt rajthoz Lotti és Blanka, a lányok január óta készülnek együtt – mondta Turi Andrea, a Synchro Sopron SE edzője. – A páros most egy teljesen új koreográfiával, csodás kosztümben és lendületes zenével mutatta be a kűrjét. Kiválóan sikerült a bemutató, és ez a pontszámokból is visszaköszönt: a kötelező és a kűrverseny alapján összesítésében a 13 párosból végül nagyon szoros mezőnyben a hazai ranglistán a 3. helyen zártak, míg nemzetköziben a 6. helyezést szerezték meg. Nagyon büszkék vagyunk a kimagasló eredményükre.

Szóló versenyszámban is mindkét lány indult, ebben a kategóriában Lotti már rutinosabb versenyzőnek számítva a 6. helyen végzett közvetlenül csapattársa, Blanka előtt, aki első egyéni szóló produkcióját mutatta be.

Az egyesület továbbra is várja az érdeklődőket, akik szívesen kipróbálnák ezt a különleges sportágat: óvodás kortól fogadják lányok és fiúk jelentkezését is.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...