Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
SKC: Bors Miklós irányít
A búcsú pillanatai – Kostas Flevarakist (b1) már Bors Miklós (b2) másodedző helyettesíti. A Kecskemét elleni rájátszás első mérkőzésén hazai pályán nyert az SKC, idegenben viszont nem sikerült lezárni a párharcot. Fotók: Németh Péter

„A fiatal magyar játékosainkra egyre nagyobb teher hárul”

SKC: Bors Miklós irányít

| Rázó László | Sport

Kostas Flevarakis vezetőedző távozása után a szezon utolsó két meccsén Bors Miklós másodedző irányítja a Sopron KC férfi kosárlabdacsapatát. A szakembernek nincs könnyű dolga…

Szinte naponta távoznak a légiósok Sopronból, már nincs városunkban Jones, Durham, Barnett és White sem, a fiatal magyar játékos, Valerio-Bodon Vincent pedig a tengerentúlon vesz részt próbajátékon.

– Először is szeretném hangsúlyozni, hogy hatalmas megtiszteltetés a soproni csapatot irányítani, másodedzőként most én is kaptam egy lehetőséget – kezdte Bors Miklós. – Ugyanakkor kicsit hálátlan is ez a szerep, hiszen az eredeti keretünk köszönőviszonyban sincs a mostanival, gyakorlatilag meccsről meccsre fogyatkoztak a meghatározó játékosaink. Így is tudtunk győzni a Kecskemét elleni első összecsapáson, idegenben pedig nagy hátrányból felállva 4 pontra közelítettük meg ellenfelünket, fordítani azonban sajnos nem sikerült.


A tréner szerint sokat számít, hogy a KTE elleni második meccs előtt szinte pihenőjük sem volt, a sorsdöntő, harmadik (szerda esti) összecsapást megelőzően viszont két napot tudtak készülni.

– A fiatal magyar játékosainkra egyre nagyobb teher hárul, minden tiszteletem az övék, hiszen a bajnokság legnehezebb szakaszában kapcsolódtak be érdemben az együttes játékába – tette hozzá a szakember. – Szépen helytállnak, ugyanakkor az is látszik, hogy a rutin és a kellő fizikalitás még hiányzik, sokat kell dolgozni azon, hogy ezt is megszerezzék. Mindezt egy olyan csapat, a Kecskemét ellen, amely a legrutinosabb együttese a honi mezőnynek.

Bors Miklós véleménye szerint a lebonyolítás rendje nem a legoptimálisabb, hiszen ezeknek a mérkőzéseknek már nincs komoly tétjük, ez pedig a nézőszámokon is meglátszik. A tréner elmondta: egy jobban megszervezett középszakasz érdekesebbé teheti az NB I. A csoport küzdelmeit.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.