Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
SKC: ezüstérem a kupában
A Magyar Kupában egészen a döntőig menetelt az SKC, végül a Falco ellen nem sikerült a bravúr, így ezüstérmes lett a csapat. Fotó: Girgász Péter, Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége

Takács Norbert: Úgy gondolom, hogy kihoztuk a csapatból a maximumot

SKC: ezüstérem a kupában

| Rázó László | Sport

Óriási bravúr a soproni férfi kosárlabdában: az SKC 9 év után ismét ezüstérmes a Magyar Kupában. Az elődöntőben nyert a csapat a Szolnok ellen, a fináléban azonban nem bírt a Falcóval.

Már az Oroszlány elleni, soproni összecsapás előtt sejteni lehetett, hogy nagy lehetőség előtt áll az SKC, hiszen hazai pályán játszhatott a csapat az idén nem túl acélos teljesítményt nyújtó OSE Lions ellen. A találkozó izgalmasan alakult, végül soproni győzelemmel végződött, így a húsvéti hétvégét már a budapesti Tüskecsarnokban, a négyesdöntőben tölthette a Sopron KC.

Óriási bravúr a soproni férfi kosárlabdában: az SKC kilenc év után ismét ezüstérmet szerzett a Magyar Kupában. Az elődöntőben meglepetésre nyert a csapat a Szolnok ellen, a fináléban azonban alulmaradt a szombathelyi Falcóval szemben. A budapesti négyesdöntőre sok soproni szurkoló is elkísérte az együttest. Fotó: Bálizs Zsuzsa

Szombaton rengeteg soproni szurkoló a helyszínen láthatta, ahogy csapata megkezdi az elődöntőt a hazai bajnokságot második helyen záró Szolnoki Olajbányász ellen. Az esélytelenebb SKC azonban rengeteg energiával játszott, nagyon szigorú volt a soproniak védekezése, kevés pontszerzést engedtek ellenfelüknek. A harmadik negyedtől pedig komolyabb soproni előnyt is mutatott az eredményjelző. A Szolnok több-kevesebb sikerrel rengeteg hármassal próbálkozott, néhány másodpercre a vezetést is visszaszerezték a Tisza-partiak, a végjátékban azonban ismét a Joseph és Durham vezette SKC játszott jobban, és hatalmas bravúrt bemutatva került a fináléba.

A vasárnap esti döntő aztán már nem sok örömet hozott a soproni szurkolóknak: még több kék-fehér mezes drukker ült a lelátókon, ez azonban a favorit szombathelyi csapatot nem zavarta, három perc alatt négy hármast szerzett, egyszerűen alig hibázott hárompontos dobást az első félidőben, miközben az SKC játéka akadozott. Végül nagy különbséggel győzött a Falco a Zsíros Tibor Magyar Kupában.

A Sopronnak azonban így is bőven volt mit ünnepelnie: kilenc év után ismét kupaezüstöt szerzett!


Takács Norbert az akkori és a mostani alakulatnak is tagja volt. – Büszke vagyok a csapatra, hogy itt voltunk a döntőben, megérdemeltük a lehetőséget, mert nagyon szépen játszottunk a Szolnok ellen – nyilatkozta a játékos. – Nyilván nem így terveztük a finálét, de ez sajnos így alakult. Nem kell felnézni az eredményjelzőre, azt kell megnézni, hogy mi lóg a nyakunkban, és erre nagyon büszkének kell lenni, úgy gondolom, hogy kihoztuk a csapatból a maximumot.

Kostas Flevarakis szerint óriásit lépett előre együttese, hiszen a bajnokságban az utolsó fordulóban eldőlt, hogy az 5. helyről kezdi a rájátszást, a kupában pedig a döntőig menetelt. – Egy héten belül volt egy kétszeri hosszabbításos meccsünk Nyíregyházán, egy kemény negyeddöntőnk a kupában az Oroszlány ellen, majd egy hatalmas bravúr a Szolnok elleni elődöntőben – értékelt a vezetőedző. – A kupadöntőre sajnos elfogyott az energiánk, ezzel együtt nagyon szép eredményt értünk el, óriási volt a hangulat a szurkolóknak köszönhetően. Már előre tekintünk, hiszen következnek a nagyon fontos, Zalaegerszeg elleni meccsek a bajnokságban.

A Sopron KC Zalaegerszegen kezdi a bajnoki rájátszást, az első mérkőzést lapunk megjelenésekor, szerda este 6 órakor rendezik.

A Magyar Kupában egészen a döntőig menetelt az SKC, végül a Falco ellen nem sikerült a bravúr, így ezüstérmes lett a csapat. Fotó: Girgász Péter, Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek