Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
SKC: fölényes győzelem

SKC: fölényes győzelem

| Munkatársunktól | Sport

Tizenkét győzelemmel és tizennégy vereséggel a bajnoki alapszakaszban a 9. helyen zárt a Soproni KC férfi kosárlabdacsapata. Rujákék a bajnoki középszakaszban javíthatnak és próbálhatnak bejutni az első nyolcba.

A sereghajtó MAFC ellen zárta az alapszakaszt a Soproni KC, az utolsó mérkőzésen pedig gyorsan döntésre akart jutni városunk csapata: Mills és Ru­­ják vezetésével már az első negyedben 27 pontot szerzett az SKC. A második negyedben Smith kosaraival próbált zárkózni a MAFC, azonban előbb Default, majd Myles volt pontos a hazai oldalon, így a szünetre 12 egységgel vezetett a Sopron (44–32).

A harmadik negyedben aztán végképp eldőlt a meccs: Takács hármasával már 20 pont fölé nőtt a különbség, ebben az etapban pedig a MAFC mindössze 6 pontot szerzett. A meccs végén így a fiatalok is bizonyíthattak, és éltek is a lehetőséggel: Kántor Olivér és Élő Bálint is pontokat szerzett. A végeredmény: Soproni KC – MAFC, 90–57.

– Végre játszottunk egy igazán jó mérkőzést, frissebb volt a csapatom, mint az ellenfél, ezért alakult ki ilyen különbség a találkozó végére – értékelt Dragan Alekszics vezetőedző.

Ezzel a győzelemmel az SKC a kilencedik helyen zárta a bajnoki alapszakaszt, így a rájátszás középszakaszában a Kaposvár, a Pécs, a Szeged és a Kecskemét együttesével játszik majd. Az SKC jó teljesítmény esetén a 7–8. helyek valamelyikét szerezheti meg. 

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...