SKC: formálódik a csapat

| Munkatársunktól

Egy tapasztalt magyar játékos és két légiós érkezését, illetve egy külföldi és sok magyar kosaras maradását jelentette be eddig a Soproni KC.

A klub a szezon lezárása után nem sokkal közölte a jó hírt, miszerint Juhos Levente, a rutinos, 208 centiméter magas játékos városunkba igazol. Az is örömteli információ a szurkolóknak, hogy a közönségkedvenc Milos Borisov a következő szezonban is Sopronban pattogtat.

Az elmúlt hetekben eldőlt, hogy a kulcsfontosságú irányító pozícióban egy amerikai játékost láthat majd a soproni közönség: a 28 éves Myles Mack 178 centi magas, és a 2015/16-os szezonban játszott először Európában. Litvániában, Dániában, Lengyelországban, majd Törökországban szerzett tapasztalatait kamatoztathatja Sopronban. Mack legutóbb a török második vonalban szerepelt, meccsenként 33 percet töltött a pályán, átlagosan 17 pontot szerzett és 6 gólpasszt osztott ki.

A másik új szerzemény szintén egy amerikai kosaras: a 188 centi magas Teyvon Myers a kettes, azaz a hátvéd poszton szerepelhet. A játékos 2018-tól kosárlabdázik az öreg kontinensen, Svédország és Németország után legutóbb a francia élvonalban, Roanne együttesében szerepelt. Átlagosan 18 percet töltött a pályán és 8 pontot szerzett meccsenként, triplamutatója pedig egészen magas, csaknem 44 százalékos.

A csapat az új vezetőedző, Dzunics Braniszlav irányításával augusztus 9-én kezdte meg a felkészülést. Ahogy az lenni szokott, az első tréningeken a magyar játékosok vettek részt. Miután a klubvezetés Halász Ákossal is egyezségre jutott, eldőlt, hogy négy felnőtt korú hazai kosaras lesz a keretben: Halász Ákos, Supola Zoltán, Takács Norbert és Juhos Levente. Mellettük pedig lesz öt olyan játékos – Fazekas Csaba, Sitku Márton, Werner Viktor, Schöll Richárd és Csendes Péter –, akik 23 év alatti fiatalok.

Teljes verzió