Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

SKC: nem jutottak a nyolc közé

| Munkatársunktól | Sport

Kélt idegenbeli vereséggel folytatta szereplését az SKC a bajnoki középszakaszban. Ezzel biztossá vált, hogy az idei évben nem juthat a legjobb nyolc közé.


Múlt héten Szegeden lépett pá­­lyára a Soproni KC. Ahhoz, hogy a nyolcba kerülés reménye fennmaradjon, mindenképp nyernie kellett volna Dragan Alekszics együttesének. Bár izgalmas volt a végjáték, a győzelem végül nem lett meg, a Szeged 4 ponttal volt jobb, a vég­­eredmény: Naturtex–SZTE–Szedeák – Soproni KC, 78–74. A szegedi vereséget követően már tét nélküli meccsen lépett pályára a csapat Kaposváron, hiszen matematikai esély sem maradt az első nyolc közé jutásra. A kék–fehér csapatok meccsén az elején Spica, később Myles játszott ponterősen, így szünetben még messze nem dőlt el a találkozó (40–37).

Szünet után hamar tíz pontra nőtt a hazaiak előnye, amelyet tartani is tudtak. A meccs hajrájában Johnson és Default lendült formába, az erőcsatár kosarával két pontra csökkent a különbség, a végén azonban Mills ziccert hibázott, így a ha­­zaiak örülhettek. A végeredmény: Kaposvár KK – Soproni KC, 84–80.

– 10 nap alatt a negyedik meccsünket játszottuk, emiatt fáradtabban mozogtunk és tétje sem volt. De végül sikerült egylabdás meccset játszani, sajnos a kiélezett helyzetekben ismét hibáztunk – összegzett Dragan Alekszics.

Az SKC szombaton 16 órától ha­­zai pályán játszik a PVSK–Pan­­non­­power ellen.

Kapcsolódó cikkek