Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
SKC: összeállt a keret
Múlt hétfő óta teljes kerettel dolgozhat az SKC edzői stábja.

SKC: összeállt a keret

| Munkatársunktól | Sport

Múlt hétfő óta már teljes kerettel dolgozhat az edzői stáb a Sopron KC együttesénél. Bors Miklós másodedző elmondta: nem volt egyszerű dolguk, hiszen Miloš Borisov mellé négy további légióst kellett kiválasztaniuk.

– A négyből végül hat lett, hiszen az irányító posztra kijelölt játékos hiába tett meg mindent, végül nem tudta elintézni az útlevelét – kezdte a másodedző. – Az erőcsatárnak kiszemelt játékosunk pedig az utolsó, Amerikában végzett edzésen sérült meg. A centerünk, E. C. Montgomery 1999-es születésű, fiatal játékos, de nagy tehetségnek tartják az USA-ban. A többi légióshoz hasonlóan a négyes poszton szereplő ­Quincy Ford is minőségi játékos, több évig állt a hazai topcsapatnak számító Szolnok alkalmazásában.

Bors Miklós nagyon bízik abban, hogy ennek a minőségi keretnek köszönhetően a tavalyihoz képest előbbre tud lépni a csapat. Ehhez azonban az is kell, hogy a magyar mag is érdemben hozzá tudjon tenni az együttes játékához. – Sajnos voltak kisebb sérülések, Takács Norbi, Supola Zoli és Halász Ákos is kihagyott néhány edzést, de már rendben vannak. Egyedül Juhos Levente nem edzhet még, tudtunk a térdsérüléséről, amikor leigazoltuk. Esetében a türelem a fő jelszó, semmiképp nem akarjuk siettetni a visszatérését. Ha Juhos Levente is rendelkezésre áll, és a rutinos Supola Zolinak is szerencsésebben alakul a szezonja, mint tavaly, akkor elérhetjük a kitűzött céljainkat.

Szoros vereségek a Göcsej-kupán: Múlt héten újabb felkészülési tornán vett részt a Sopron KC férfi kosárlabdacsapata. Dzunic Branislav együttese ezúttal már teljes kerettel lépett pályára, mindkét mérkőzésen kis különbséggel veszített. SKC – Zalakerámia ZTE KK: 73–75, Egis Körmend – SKC: 79–69.

Kapcsolódó cikkek