Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
SKC: szerdán Falco, szombaton Paks
Az Oroszlány ellen győzött az SKC, a héten szerdán Szombathelyen lép pályára a csapat, majd szombaton a Paks látogat Sopronba. Fotó: Németh Péter

SKC: szerdán Falco, szombaton Paks

| Munkatársunktól | Sport

Gőzerővel hangolt és készült a szerda esti, Falco KC, valamint a szombati Paks elleni mérkőzésre a Sopron KC. Dzunic Branislav együttese jól kezdte a bajnokságot: az első hazai meccsen nyert az Oroszlány ellen.

A soproni együttes balszerencséjére a szezonnyitó bajnoki előtti utolsó edzésen szenvedett térdsérülést az irányító, Chauncey Collins. Az amerikai játékos így csak a kispadról nézhette, hogy a kezdő sípszó után az OSE Lions játszott jobban, nagyszünetre aztán már az SKC-nél volt az előny. A harmadik negyed ismét a vendégeké volt, a hajrá viszont a Soproné: Takács Norbert a legjobbkor dobott hármast, utána pedig jól büntetőztek a hazaiak. A végeredmény: Sopron KC – MVM OSE Lions: 86–80.

– Kiélezett meccsel kezdtük a szezont, amelynek végén nekünk jött ki jobban a lépés, ugyanakkor egy vendéggyőzelem sem lett volna érdemtelen – mondta a vezetőedző, Dzunic Branislav. – Azt vártam, hogy nagy küzdelem lesz, hiszen két egyforma képességű csapat lépett pályára. Még sok ilyen kiélezett meccset fogunk játszani a szezonban, úgy érzem, jó bajnokság elé nézünk.

Bors Miklós másodedző azt mondta: örül a jó kezdésnek, de a szerdai, Falco elleni mérkőzésen tisztában vannak a realitással. – Collins biztos nem lép pályára Szombathelyen, meglátjuk, mikor lesz ismét hadra fogható. Az Oroszlány ellen viszont azt tapasztaltuk, hogy a magyarok közül Takács Norbi, Halász Ákos és Supola Zoli is vezéregyéniséggé lépett elő. Abban bízunk, hogy hosszú rotációval kiélezett mérkőzést tudunk játszani, felszabadultan kosárlabdázhatunk idegenben.

A Falco KC – Sopron KC mérkőzést szerda este 6 órakor rendezik, szombaton pedig hazai pályán az Atomerőmű ellen lép pályára az SKC. Az ASE elleni találkozót október 2-án 19 órától rendezik meg.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...