Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
SKC: szerdán Szombathely
Az SKC végig meccsben volt a Szolnokkal, de a rájátszásban a házigazda diadalmaskodott. Fotó: Szolnoki Olajbányász

Kostas Flevarakis: Megpróbáljuk a legtöbbet kihozni magunkból

SKC: szerdán Szombathely

| Munkatársunktól | Sport

Szerda este a Falco KC ellen folytatja szereplését a Sopron KC férfi kosárlabdacsapata. Kostas Flevarakis együttese így néhány napon belül a listavezető Szolnok után a második helyen álló Szombathely együttesével is összecsap.

A Szolnok ellen biztató játékot produkált a soproni együttes. Az alapszakaszt magabiztosan vezető csapat otthonába finoman szólva sem esélyesként utazott az SKC, a mérkőzés mégsem egyértelmű szolnoki fölényt hozott. James Padgett eddigi legjobb meccsét játszotta az SKC színeiben: a középjátékos nagyon élt a palánk alatt, a soproni csapat első pontjait ő szerezte, és az egész meccsen eredményesen támadta a szolnoki gyűrűt. Emellett Padgett a lepattanók gyűjtésében is jeleskedett, végül 12-vel zárta a találkozót, 9 kiharcolt fault­ja pedig azt mutatja, hogy nem nagyon bírtak vele a hazai védők. Azonban a Szolnok nem véletlenül van listavezető pozícióban: Pongó, Subotic és Kovács Péter hármasai rendre utat találtak a vendégek gyűrűjébe. A csapat jól játszott, de a kiemelkedő szolnoki hárompontos mutató – csaknem minden második kísérlet sikeres volt – végül döntőnek bizonyult. A végeredmény: Szolnoki Olajbányász – Sopron KC: 91–83.

– Jó meccset játszottunk, amelyen döntőnek bizonyult, hogy a Szolnok felülmúlt bennünket dobóteljesítményben – mondta Kostas Flevarakis vezetőedző. – Ettől függetlenül meccsben maradtunk a találkozó végéig, sajnos a védekezésben nem tudtunk végig kellően koncentrálni. A hátralévő két meccsen megpróbáljuk a legtöbbet kihozni magunkból, bízom benne, hogy biztosítjuk helyünket a rájátszásban.

Az SKC szerdán 18 órától az alapszakaszban második helyen álló Szombathely otthonában lép pályára.

– Kiváló együttes a szombathelyi, igaz, mostanában több problémával is küzdöttek, sérültjeik voltak – tudatta Bors Miklós másodedző. – A szolnoki meccsből is meríthetünk erőt, hiszen jól játszottunk, ha ezt a mentalitást hozzuk a Falco ellen, nyerhetünk is. Ez esetben biztossá válik a helyünk a legjobb nyolc között a bajnokságban, sőt, a Magyar Kupa nyolcasdöntőjében is érdekeltek lennénk.

Kapcsolódó cikkek