Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
SKC: történelmi rekord
Az SKC szakmai igazgatója, Sterbenz László (j) elmondása szerint történelmi győzelmi szériát produkál a csapat. Fotó: Németh Péter

Sterbencz László: A játékosok terhelése és pihentetése optimálissá vált

SKC: történelmi rekord

| Rázó László | Sport

Rekordot állított fel az SKC: egymás után kilenc alkalommal nem talált legyőzőre a csapat a bajnokságban. Sterbencz Lászlót, a klub szakmai igazgatóját kérdeztük, hogy volt-e hasonlóra példa.

– Emlékszik ilyen elképesztő szériára az SKC 30 éves történetében?

– Az nem elég, ha csak emlékszünk, hiszen úgy sok minden feledésbe merülhet. Nekem van vezetett statisztikám erről a három évtizedről. Végignéztem az eredménysorokat, így biztosan mondhatom: nem volt ehhez hasonló győzelmi széria. Az 1993/94-es Karadzic–Lekarauskas fémjelezte SKC kiemelkedően szerepelt, negyedik helyen végzett. Sok győzelmünk volt azzal a csapattal, de közben mindig becsúszott egy-egy vereség, ilyen sorozatunk nem volt.

– Minek köszönhető ez az elképesztő sorozat főleg annak fényében, hogy az őszi szezon nagy része nem volt épp sikertörténet?

– Lényegében a nyáron összeállított csapat játékosai közül Supola Zoli kivételével mindenki egészséges, pályára tud lépni. Október–novemberben olyan súlyos sérüléshullám sújtotta a csapatot, amit megint csak nevezhetnénk történelminek. Szinte egy meccs sem volt, amikor teljes kerettel tudtunk volna kiállni. Kostas Flevarakis visszatérésével azt látom, hogy a játékosok terhelése és pihentetése optimálissá vált, ez nagyon fontos, mert így tudnak olyan fizikai állapotba kerülni, hogy akár még a meccseken a negyedik negyedben is képesek újítani, akár megfordítani az állást. Mindenki tudja a feladatát, az új légiós irányító, McGill pedig igazi csapatember, pontjai mellett a társakat is kiszolgálja, nem helyezi magát a társai elé, ez is lényeges.

– Mi szükséges ahhoz, hogy még sok szép győzelme legyen az idei szezonban az SKC-nak?

– A nagy nyugat-dunántúli rangadókat – Körmend, Zalaegerszeg, Szombathely – ebben a szezonban már lejátszotta a csapat. Fontosnak tartom, hogy a közönség, amely az imént említett meccsekre extra lelkesedéssel jár, fenntartsa figyelmét az olyan találkozókon is, amikor például egy kelet-magyarországi csapat látogat Sopronba. Egyértelműen nyolcba várom a fiúkat, a rájátszásban pedig szinte új bajnokság indul, sokan erősítenek, új kosarasokat igazolnak. Mi ezzel a csapattal harcolunk tovább.

– A győzelmi széria tudatában nem fájó, hogy a Magyar Kupa nyolcasdöntőjébe nem jutott be a csapat?

– Bizony, ez fájó pont az idei szezonban, de ezen már kár keseregni. Apróságokon, egy-két meccsen, néhány kosáron múlt, hogy végül nem kerültünk be a kupadöntőbe. Ez a győzelmi sorozat viszont kárpótol bennünket.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek