Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
SKC U20: készülnek a döntőre
Az SKC U20-as csapatának vezetőedzője, Bors Miklós bízik abban, hogy a csoportmeccsek után négy közé kerül az együttes. Fotó: Németh Péter

A továbbjutás akkor lehetséges, ha a csoportmeccseken háromból kétszer győznek

SKC U20: készülnek a döntőre

| Rázó László | Sport

Bravúrosan szerepelt idén az alapszakaszban az SKC U20-as együttese, amely immár a nyolcasdöntőre készül. A vezetőedző továbbjutást vár, amiért mindent meg is tesz a csapat.

Bors Miklós vezetőedző elmondása szerint zavaró, hogy még május közepén sem tudják a végleges időpontot: az érettségik miatt ugyanis a szövetség felméri, hogy június első vagy második hete felelne meg jobban az érintett játékosoknak. Ennek ellenére gőzerővel készülnek, kétszer is megmérkőztek a Körmenddel. Az első összecsapáson még a rutinos magyarok is szerepet kaptak, a második találkozón aztán már csak azok a kosarasok jutottak szóhoz, akik az U20-as döntőben is pályára lépnek majd.

– Fontos, hogy az állóképességet fenntartsuk, az edzőmeccsek nagyon jól szolgálták a felkészülésünket, különösen a második Körmend-meccs sikerült jól – tudatta az U20-as csapat vezetőedzője. – Az edzéseken részfeladatokkal készülünk, öt az öt ellen nem tudunk most edzeni, ezért négy a négy, illetve három a három elleni gyakorlatokat tartunk. A védekezés minél jobb felépítése a célunk.

Bors Miklós hozzátette: a nyolcasdöntőben két csoport lesz, az SKC U20 a válogatottak sorát felvonultató Budapesti Honvéd, valamint a Debrecen és a Budafok együttesével csap össze a budapesti tornán.

– Csak Miljan Popadic-nak van egy kisebb hátsérülése, bízom benne, hogy ez meggyógyul a döntőig – tette hozzá Bors Miklós. – A többiek egészségesek, és egészséges önbizalommal is készülünk. A szezonbeli kiváló teljesítményünk alapján azt mondom: továbbjutást várok a csoportból. Ez akkor lehetséges, ha a csoportmeccseinken háromból kétszer győztesen hagyjuk el a pályát.

Az U20-asok felkészülését az is befolyásolja, hogy a sportiskola U18-as csapata épp ezen a héten játszik az országos nyolcasdöntőben, hiszen több játékos kap szerepet mindkét együttesben.

Kapcsolódó cikkek