Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
SKC: ütőképes csapat
Dzunics Braniszlav (j2) szerint sokat dolgoznak azon, hogy előbbre lépjen az SKC. Fotó: Németh Péter

Dzunics Braniszlav: Egyre kiegyenlítettebb a bajnokság

SKC: ütőképes csapat

| Munkatársunktól | Sport

29 éve él Magyarországon, játékosként és edzőként is szerzett bajnoki címet az SKC nemrég kinevezett vezetőedzője, Dzunics Braniszlav. A szerb szakember célja az előrelépés.

A szerb származású, 57 éves szakember azt mondja: alapvető célja, hogy a Sopron KC a korábbi évekhez képest előbbre lépjen a bajnokságban, ugyanakkor a csapatépítés időszakában nehéz azt meghatározni, hogy mennyire lehet eredményes az együttes.

– Régóta dolgozom a magyar kosárlabdában, ismerem a mezőnyt, ami előnyös – mondta a Sopron KC vezetőedzője. – Ugyanakkor gyorsan változnak az erőviszonyok, sokszor fordult már elő, hogy borult a papírforma. Tudjuk, hogy melyik csapatoknak vannak a legjobb lehetőségeik, de azt is látni, hogy egyre kiegyenlítettebb a bajnokság az utóbbi években. Az SKC stabil csapatnak számít, évek óta bejut a rájátszásba, nagyon bízom abban, hogy ezt a szintet tartani tudjuk idén is. Természetesen sokat dolgozunk majd annak érdekében, hogy idén előbbre lépjen az együttes.

Dzunics Braniszlav szerint sok minden eldől a játékoskiválasztás időszakában, a csapat eredményességét alapvetően határozza meg, milyen légiósokkal tudnak szerződést kötni. Amint kialakult a végleges keret, lehet finomítani a játékon. A szakember szerint a modern kosárlabda alapja a jó védekezés, kérdés, melyik csapat mennyire tudja ezt megvalósítani. Az SKC vezetőedzője számít a fiatalokra is.

– A fiatalszabály értelmében az első félidőben egy U20-as játékosnak pályán kell lennie minden bajnoki mérkőzésen. Szeretném, ha minél több soproni fiatal bizonyítana a felnőtt csapatban. Azonban ez nem rajtam múlik: a lehetőséget ki kell érdemelni, a fiataloktól függ, ki, mennyi játékpercet kap majd. Egy biztos: én minden szakmai támogatást megadok nekik a fejlődésükhöz. 

XXXVII. Krasznai Kupa

Városunkban idén ismét megemlékeznek Krasznai Ferencről, az egykori kiváló testnevelőről és edzőről. A Krasznai kupa keretében a férfiaknál kettő, a hölgyeknél egy emlékmérkőzés lesz szeptemberben. Mindhárom találkozót a Novomatic-arénában rendezik.

Szeptember 3., péntek 18 óra, Sopron KC – Oberwart

Szeptember 4., szombat 16.45, Sopron KC – Zalakerámia-ZTE

Szeptember 22., szerda 16.30, Sopron Basket – UNI Győr

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...