Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

SMAFC: Horváth József a sportklub új elnöke

| Rázó László | Sport

Szervezeti átalakítás zajlott le múlt héten a SMAFC-nál: az egyetemi klub új elnökséget és Horváth József személyében új elnököt is választott.

Horváth József továbbra is a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia (SSIKA) szakmai igazgatója marad, a két sportszervezet pedig a tervek szerint szorosabban együttműködik.

– Közismert, hogy az ­SSIKA pályázik arra, hogy nemzeti kosárlabda-akadémia rangra emeljék – kezdte Horváth József. – Tulajdonképpen az akadémia csúcscsapata lehetne a SMAFC: azok a 18–19 éves fiatalok, akik az SKC-ban nem kapnak játéklehetőséget, ugyanakkor elég tehetségesek az NB I. B csoporthoz, az egyetemi együttes felnőttcsapatában kosárlabdázhatnának. Ezáltal jobb lenne a tehetséggondozás, a SMAFC pedig egy igazán fiatal, egyetemista csapat lehetne, amely jól szerepel az NB I. B-ben.

A SMAFC új elnöke hozzátette: óriási megtiszteltetés, hogy Európa egyik legrégebben alapított sportklubját irányíthatja, amelynek elnökségében a Soproni Egyetem, a Testnevelési Egyetem és a Soproni Sportiskola is képviselteti magát. A sportvezető céljai között szerepel, hogy a meglévő szakosztályoknál emelkedjen a színvonal, ugyanakkor új szakosztályokkal is bővülhet az egyetemi klub palettája.

– 27 évesen már felkértek arra, hogy a SMAFC felnőtt férfi kosárlabdacsapatának vezetőedzője legyek – folytatta Horváth József. – Természetes, hogy az egyetemi klub mindig is a szívem csücske maradt, amelynek sokat köszönhetek. Ugyanakkor meggyőződésem, hogy a SMAFC-ban a kosárlabda mellett a többi szakosztályt is fejleszteni, erősíteni kell. Vannak konkrét elképzeléseim további sportágak bevonására, léteznek olyan klubok, egyesületek, amelyeket szeretnénk felkarolni, segíteni a tevékenységüket. Fontos célom, hogy a nagy egyesületekkel és a várossal együttműködve megtaláljuk az egyetemi sport helyét Sopronban.

Kapcsolódó cikkek