Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sopron a vizes sportok térképén
Spanyolország válogatottja óriásit hajrázott, és végül 14–12-re győzött az olaszok ellen a világbajnokság soproni mérkőzésén. Fotók: Filep István

Óriási reklámot kapnak ezek a sportágak, így talán még több ember kezd majd mozogni

Sopron a vizes sportok térképén

| Rázó László | Sport

Kiváló sportélményekben volt része azoknak a szurkolóknak, akik részt vettek a FINA által szervezett vizes világbajnokság soproni vízilabda-mérkőzésein. A csúcsrangadó a szombati olasz–spanyol férfimeccs volt, ahol végül az utóbbi válogatott győzött.

Hihetetlen profi körülmények várták a közönséget az egy éve átadott soproni Lőver uszodában. A hatalmas LED falon minden fontos információt leolvashattak, sőt, egy külön kivetítőn ismétlésben is láthatták a mérkőzések legfontosabb történéseit.

A hölgyek mezőnyében bejött a papírforma: Brazília és Kazahsztán nem igazán tudott beleszólni a csoportelsőség kérdésébe, Ausztrália végzett az élen és jutott egyből a nyolc közé, míg Új-Zéland második helye azt jelentette, hogy a nyolcaddöntőben játszhatott.


A férfiaknál bonyolultabb lett a helyzet: a kanadai játékosok koronavírus-fertőzések miatt visszaléptek, a csapat eredményeit nem számították bele a csoport végeredményébe. Dél-Afrika végzett a harmadik helyen, szombaton este 6 órától pedig következhetett az a találkozó, amelyet a legjobban várt a szakma és a közönség Sopronban. Az olasz–spanyol mérkőzésen a döntetlen a hispánoknak kedvezett volna, hiszen ők nagyobb gólkülönbséggel győzték le Dél-Afrikát.

A meccset is a spanyolok kezdték jobban, 3–0-ra is vezettek, azonban a rendkívül gólgazdag, látványos és közönségszórakoztató mérkőzésen az olaszok feljöttek, sőt, meg is fordították az állást. 12–9-es olasz vezetésnél a spanyolok ötméterest hibáztak, ekkor úgy tűnt, hogy a taljánok örülhetnek a végén. Mégsem így lett, Spanyolország válogatottja óriásit hajrázott és végül 14–12-re tudott győzni. Így a spanyolok kerültek a negyeddöntőbe, Olaszországnak pedig plusz mérkőzést kell játszania.


A FINA által megbízott műsorközlő mindenesetre az utolsó meccs végén nagyon megköszönte a soproni közönségnek, hogy ott volt, szurkolt és sportszerűen biztatta, buzdította az erősebb vagy gyengébb képességű válogatottakat is.

A vb soproni szakasza lezárult, de városunk ezzel felkerült a vizes sportok térképére.

Igazgatói látogatás: – Ennek a világbajnokságnak a legnagyobb sikere, hogy mindez négy hónap alatt jött létre – nyilatkozta Brent Nowicki. A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA)

vezérigazgatója múlt héten járt Sopronban is. A sportvezető a város alpolgármesterével, Csiszár Szabolccsal járta körbe a Lőver uszodát, és üdvözölte az éppen edző csapatok játékosait. Brent Nowicki köszönetet mondott a város vezetésének, valamint kiemelte, hogy csakúgy, mint 2017-ben, idén is

elképesztő a világbajnokság hangulata. 

Kapcsolódó cikkek