Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sopron Basket: vereség és győzelem
A Fenerbahce minden negyedet megnyert a Sopron ellen Fotó: Fiba.com

Sopron Basket: vereség és győzelem

| Munkatársunktól | Sport

Az Euroligában vereséggel, a honi pontvadászatban győzelemmel folytatta szereplését a Sopron Basket.

Gáspár Dávid tanítványai múlt héten a csoportot vezető török Fenerbahce otthonában léptek pályára. A hazaiak végig magabiztosan kosárlabdáztak, a Sopron Basketnek nem volt esélye a győzelemre. A végeredmény: Fenerbahce – Sopron Basket: 70–52. 

A bajnokságban aztán fordult az alapállás: a soproni együttes a tabella éllovasaként érkezett az ELTE-BEAC Újbuda csapatához. A mérkőzésen az első két negyed nem úgy sikerült, ahogy eltervezték a vendégek, hiszen hiába nyerték meg a játékrészeket, mindkettőben 21 pontot kaptak, a BEAC hárompontosokból különösen veszélyes volt. Nagyszünetben aztán rendezte sorait a Sopron Basket, a harmadik negyedben jelentősen feljavult a vendégcsapat védekezése. Ennek köszönhetően mindössze hét pontot kapott, miközben 23-at szerzett. Ezzel el is dőlt a találkozó, a Sopron Basket esélyeshez méltóan szerezte meg a győzelmet. A végeredmény: ELTE-BEAC Újbuda – Sopron Basket: 66–95.

– Az Euroliga-meccsen végig a Fenerbahce mögött haladtunk egy lépéssel, nem voltak eléggé kidolgozottak a támadásaink, és védekezésben sem volt meg a plusz agresszivitás, ami egy meglepetéshez kellett volna – összegzett Gáspár Dávid vezetőedző. – A bajnokin az első félidőben szégyenteljes produkciót nyújtott a csapat, utána javult ugyan a teljesítményünk, de emellett nem lehet szó nélkül elmenni.

A Sopron Basket csütörtökön a Girona csapatát fogadja az Euroligában, majd vasárnap este 6-kor kezdődik a Sopron–Győr rangadó.

Jeca, Zsófi: plusz egy év

Alakul a Sopron Basket jövő évi kerete: Török Zoltán ügyvezető bejelentette, hogy két meghatározó játékos, a csapatkapitány Fegyverneky Zsófia és a szülés után visszatérő Jelena „Jeca” Brooks is városunkban játszik a következő, 2020/2021-es szezonban.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.