Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sopron–DVTK: dupla rangadó
Dragana Stankovic (labdával) komoly tervekkel tért vissza a Sopron Baskethez, a legutóbbi (DVTK elleni bajnoki) mérkőzésen 6 pontot szerzett. Fotók: Németh Péter

Dragana Stankovic: Szeretném, ha idén is Final Fourba kerülnénk az Euroligában

Sopron–DVTK: dupla rangadó

| Rázó László | Sport

Érdekes párharcot hozott az idei év a Sopron Basket számára: először fordul elő ugyanis, hogy a legrangosabb európai sorozatban, az Euroligában magyar ellenféllel játszik a soproni együttes. A csapatba közben visszatért Dragana Stankovic.

November 9-én, szerdán este a DVTK csapatát fogadja Gáspár Dávid együttese – az Euroligában. Ráadásul Fortuna szeszélyének köszönhetően a magyar bajnokságban épp az Euroliga-meccs előtti hétvégén és szintén Sopronban találkozott a két együttes.

– Kimondottan örömteli, hogy idén már három magyar csapat, a Szekszárd, a Diósgyőr és a Sopron is az Euroligában szerepelhet – mondta Laczka Miklós, a Sopron Basket másodedzője. – A miskolciakkal mindig jó mérkőzéseket szoktunk játszani. Nem készülünk máshogy, mintha külföldi csapat lenne az ellenfelünk – annyi előnyünk lesz, hogy a hétvégi meccs alapján, az ott látottakra kell reagálni.


Múlt szombaton a bajnoki mérkőzésen meglehetősen sima mérkőzést játszott a Sopron Basket és a DVTK, hiszen 74–51-re tudtak győzni Fegyvernekyék a rangadón. A szurkolók hasonló sikerben bíznak az Euroliga-mérkőzésen is.


Visszatért Sopronba Dragana Stankovic

Nem először szerepel a Sopron Basket csapatában a szerb kiválóság, Dragana Stankovic, hiszen egészen fiatalon már két évet pattogtatott városunkban.

– Milyen emlékeket őrzöl Sopronról, hiszen korábban már voltál a csapat játékosa, mi a különbség az akkori és a mai Dragana Stankovic között?

– Az volt az első alkalom, hogy külföldön játszottam, és őszintén megvallva: ez nagyon nehéz volt nekem. Akkoriban sokat kellett fejlesztenem a játékomat, amelynek minden elemén keményen kellett dolgoznom. Most, hogy tapasztaltabb kosárlabdázó vagyok, sokkal könnyebb beilleszkedni a csapatba.


– Miért döntöttél a visszatérés mellett, milyen célokkal érkeztél a Sopron Baskethez, milyen teljesítménnyel lennél elégedett?

– A Sopron Basket Európa egyik legjobb csapata, ezt tavaly is megmutatta az együttes, hiszen megnyerte az Euroligát. Ezért komoly megtiszteltetésnek éreztem, amikor felhívtak, és megkértek, hogy játsszak újra itt. Ugyanazon a magas szinten akartam kosárlabdázni, amelyen eddig is szerepeltem, erre pedig úgy érzem, ez a megfelelő hely.


– Játszottatok már jó pár mérkőzést a nemzetközi porondon és a magyar bajnokságban. Hogy látod, mire lehet képes az idei Sopron Basket, amely tavaly csúcsra jutott az Euroligában?

– Az utóbbi néhány évben a Sopron folyamatosan ott volt az Euroliga Final Four­ban, és idén sem számítok ennél kevesebbre. Természetesen nagyon nehéz feladat a

címvédés, de úgy érzem, nagyon jó és tapasztalt csapatunk van – én hiszek magunkban.

– Hogy tetszik Sopron, mivel töltöd a szabadidődet, ha épp nem kosárlabdával foglalkozol?

– Sopron egy igazán szép kisváros, de ami számomra fontos, hogy minden itt van a közelben, ami nagyban megkönnyíti a mindennapi életemet. A kosárlabda mellett nincs túl sok szabadidőnk, de amikor jut egy kevés, akkor általában elmegyek Bécsbe ebédelni a csapattársaimmal. A maradék időben pedig próbálom kipihenni magam, és eredményesen felkészülni a következő napra.

Kapcsolódó cikkek