Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sopron KC: irány Szeged!
Fotó: Németh Péter

Folytatódik a bajnokság – Továbbra sem léphetnek pályára a sérültek

Sopron KC: irány Szeged!

| Munkatársunktól | Sport

A Szeged elleni, idegenbeli mérkőzéssel folytatja szereplését a Sopron KC férfi kosárlabdacsapata. Az Alba Fehérvár ellen sajnos újabb fontos hazai találkozót veszített el az erősen tartalékos soproni együttes.

A Milos Boriszov helyére év végéig szerződtetett Quincy Diggs egyből a kezdőcsapatban kapott helyet a fehérváriak ellen, és 35 percet játszott első soproni mérkőzésén. Az amerikai játékos 11 pontot szerzett, sajnos a külső dobásai nem igazán voltak pontosak. Teyvon Myers ezúttal is rengeteget dolgozott mezőnyben, emellett jól bontotta az ellenfél védelmét, végül húsz ponttal zárt. Quincy Ford pontjai mellett rengeteg faultot harcolt ki, Takács Norbert pedig „laza” 100 százalékos pontossággal dobta a hármasokat. Mindez azonban kevés volt az Alba Fehérvár ellen: a Vojvoda Dáviddal felálló vendégek két negyed után 14 ponttal vezettek, végül gond nélkül nyertek. A végeredmény: Sopron KC – Alba Fehérvár: 82–95.

– Gratulálok az Alba Fehérvárnak – mondta a találkozó után Dzunic Branislav vezetőedző. – Mi sajnos nagyon kevesen vagyunk, egyszerűen nem tudunk azon a szinten játszani, amelyen kellene. A játékosok mindent megtettek, gratulálok a teljesítményükhöz, főleg annak fényében, hogy tudom, milyen körülmények között készültünk a meccsre.

A Sopron KC szerda este 6 órakor Szegeden vendégszerepel, igazi rangadó lesz a találkozó, hiszen az eddigi mérkőzéseiből mindkét csapat csak kettőt tudott megnyerni.

– A Szeged a legutóbbi meccsén óriási csatában nyert idegenben a Paks otthonában. Az eddig gyengélkedő kosarasaik jó játékkal rukkoltak ki – mondta az esélyekről Bors Miklós másodedző. – Így elmondható, hogy nem nekünk áll a zászló Szegeden, de ha folytatjuk az Alba Fehérvár elleni játékot, lesznek olyan extráink, mint Takács Norbi hármasai, többet vállal centerünk is, és a fiataljaink többet tesznek hozzá a játékhoz, akkor okozhatunk meglepetést. Sérültjeink továbbra sem léphetnek pályára.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.