Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sopron KC: jöhet a Debrecen
Az SKC a Paks ellen fantasztikus hangulatú, hosszabbításos meccsen tudott győzni, szombaton Debrecenbe utazik a csapat. Fotó: Wölfinger Béla

Sopron KC: jöhet a Debrecen

| Munkatársunktól | Sport

A veretlen Debrecen otthonába látogat a héten a Sopron KC. Dzunic Branislav tanítványai kellő önbizalommal utazhatnak a cívisvárosba, hiszen múlt szombaton elképesztően izgalmas mérkőzésen tudták legyőzni a Paks együttesét.

Az Atomerőmű ellen nem a legjobb előjelekkel készült a soproni csapat. A múlt szerdai, Falco elleni találkozón nemcsak a mérkőzést, a súlyos sérülést szenvedő Supola Zoltánt is elveszítette az SKC. A rutinos kosarast külső bokacsonttörés és részleges szalagszakadás miatt kellett megműteni, a szakvélemények szerint januárban kezdheti meg újra az edzéseket.

Így két meghatározó kosarasa nélkül kezdte az Atomerőmű elleni meccset a Sopron, hiszen az irányító Collins sem léphetett még pályára. Halász Ákos viszont a Paks ellen is remekül irányított: 34 játékperc alatt 12 pont mellett 14 gólpasszt osztott ki. Quincy Ford a lepattanók gyűjtésével (13) emelkedett ki a mezőnyből, a legeredményesebb játékos azonban ez alkalommal is a közönségkedvenc, Milos Borisov volt. A montenegrói kosaras egészen elképesztő teljesítménnyel rukkolt elő: 8-ból 6 hármasa talált célba, kilenc lepattanója és hat kiharcolt faultja volt, végül 49-es teljesítménymutatóval zárta a meccset. Óriási csatát láthatott a soproni közönség, a második negyed a Paksé, a harmadik inkább a Soproné volt, a végén pedig sikerült a hazaiaknak egálra hozni az állást, jöhetett a hosszabbítás! Ezt két ponttal tudta megnyerni a Sopron, így alakult ki a végeredmény: Sopron KC – Atomerőmű SE: 109–107.

– A szív és az akarat diadalát láthattuk – mondta Dzunic Branislav vezetőedző. – Nagyon rosszul kezdtünk, főleg védekezésben, pedig tudtuk, hogy a Paks atlétikus, sokat futó csapat. A második félidőben feljavult a védekezésünk, ami a támadásainkat is segítette. A győzelmet a közönségünknek is köszönhetjük.

Az SKC szombaton a három győzelemmel álló DEAC-Tungsram együtteséhez látogat, a meccs 18 órakor kezdődik.

– A tavalyihoz képest is javult a Debrecen játékosállománya, náluk szerepel Tóth Ádám, az egyik legjobb magyar center – mondta Bors Miklós másodedző. – Minden posztra minőségi játékosuk van, a külső dobásaik nagyon veszélyesek, emellett agresszíven védekeznek. Kemény meccsre készülünk, abban bízunk, hogy Collins már pályára léphet, neki kulcsfontosságú szerepe lehet a találkozón.

Kapcsolódó cikkek