Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sopron KC: kettőből kettő siker
Az SKC a Körmend elleni rangadót hatalmas küzdelemben tudta megnyerni. Fotó: Németh Péter

James Padgett szerint a magyar bajnokság nagyon magas színvonalú

Sopron KC: kettőből kettő siker

| Rázó László | Sport

Hétvégén a Szolnok, jövő szerdán pedig a Szombathely otthonában lép pályára a Sopron KC férfi kosárlabdacsapata. Az együttes két hazai győzelem után utazhat el a két magyar topcsapat otthonába.

Múlt héten két hazai mecscset is játszott az SKC. Az  Oroszlány ellen csak a hoszszabbítás döntött, de végül a soproni csapat örülhetett, az eredmény: Sopron KC – OSE Lions: 85–83. 

A Körmend elleni rangadó  első két negyedében nagyon ment a szekér a hazaiaknak: Thompson, Elmore és Borisov kosaraival 53 pontot szerzett és csak negyvenet kapott a Sopron. A nagyszünet után azonban magára talált a kiváló játékosokból álló vasi együttes, és megkezdte a felzárkózást, sőt, a vezetést is átvette. A hajrában Padgett fontos pontokkal és blokkolással, Borisov pedig triplával és büntetőkkel segítette az SKC-t, amely végül kis különbséggel, de megszerezte a győzelmet. A végeredmény: SKC – Egis Körmend: 89–87. 

– Jól kezdtünk a Körmend  ellen, de ezt a szintet nehéz tartani a meccs végéig, főleg úgy, hogy a héten három játékosunk is hagyott ki edzést – mondta Kostas Flevarakis vezetőedző. – Nagyot küzdött mindkét csapat, rendkívül nehéz negyven percen keresztül koncentrálni egy ilyen erős ellenféllel szemben. Ez sorozatban a negyedik győzelmünk, bízom benne, hogy az alapszakasz végéig kitart ez a formánk. 

Az SKC szombaton este 6-kor a Szolnok otthonában játszik, jövő szerdán pedig Szombathelyen  vendégszerepel. 

– A körmendi siker után  másfél nap pihenőt kaptak a játékosok – folytatta Bors Miklós másodedző. – Hétvégén már a Szolnok vár ránk, itthon jó meccset játszottunk velük, de tudni kell ellenfelünkről, hogy amellett, hogy listavezető, az egyik legmagabiztosabb csapat is egyben. Mi ettől függetlenül szeretnénk folytatni jó sorozatunkat, de nem lesz könnyű dolgunk, a szolnoki magas emberek is kiválóan dobnak kintről. Erre kell készülnünk, utána pedig egy szintén nehéz meccsre a Falco otthonában. 

James Padgett: Jól halad a beilleszkedésem 

A bajnoki szünet után kezd  formába lendülni James Padgett. Az amerikai játékos az első mérkőzésein nem igazán találta helyét a csapatban, mostanra azonban egyre jobb teljesítményt nyújt. A 203 centi magas játékos szerint sokat számított, hogy a válogatott szünet miatt volt idő a gyakorlásra, beilleszkedésre. 

– A szünet arra is jó volt, hogy segített kiszellőztetni egy kicsit a fejemet – mondta a játékos. – Amikor csapatot váltok, mindig nagyon ügyelek a beilleszkedésre: az a célom, hogy segítsem az új együttesemet anélkül, hogy  bármelyik társam játéka sérülne az érkezésem miatt. A szünet segített az apróbb sérüléseim gyógyulásában, amelyek már régóta zavartak. Volt időm visszanézni és elemezni a saját játékomat, és rájöttem, hogy nem voltam elég agresszív. Ezen igyekeztem javítani, hogy jobb legyen a játékom. 


James Padgett, aki a sérüléssel bajlódó Wideman helyére érkezett a Sopron KC együtteséhez, azt mondta: egyre jobban összeáll a csapat és a játékrendszer, amit a szakmai stáb elvár az együttestől. Elmore és ő is csak nemrég csatlakoztak a kerethez, sok változás történt az idei szezonban. A jó csapatjáték azért is fontos, mert centerként mindig megfelelő ritmusban kell kosaraznia a mérkőzéseken, ami nem könnyű, hisz magas emberként nála nincs annyit a labda, mint a hátvédeknél. 

– Úgy gondolom, az SKC  egy remek klub, örülök, hogy itt játszhatok, sok potenciál rejlik együttesünkben – tette hozzá James Padgett. – A magyar bajnokság nagyon jó színvonalú, sok erős csapat van és több olyan együttes, amely a keret alapján nagyjából egyforma játékerőt képvisel. Ez talán az egyik legerősebb liga, ahol eddig játszottam, köszönhetően a négylégiós szabálynak és a kiváló magyar játékosoknak. 

Kapcsolódó cikkek