Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sopron KC: nyolcadik hely
Az SKC a negyeddöntőben 3–1-re kikapott a Szolnoktól, így a 8. helyen zárt. Fotó: Németh Péter

„Büszke vagyok a játékosokra és arra, hogy bejutottunk a rájátszásba”

Sopron KC: nyolcadik hely

| Munkatársunktól | Sport

Az SKC hétfőn hazai pályán kapott ki a Szolnoktól. A vereség azt jelentette, hogy a Szolnok–Sopron negyeddöntő a Tisza-partiak győzelmével végződött, a Sopron KC csapatának pedig véget ért a szezon.

A Szolnok elleni negyedik mérkőzésre baljós előjelekkel készült a csapat: az előző, szolnoki meccsen kiállított Kostas Flevarakis vezetőedző nem lehetett ott a kispadon, és szintén hiányzott a társak közül a csapat első számú irányítója, az amerikai Jonathan Elmore. Halász Ákos és Supola Zoltán így jóval több játéklehetőséget kapott, amellyel élt is a két kosaras: mindketten 12 pontig jutottak a negyeddöntő negyedik mérkőzésén. A csapat jól kezdett, nagyszünetben még a soproniak vezettek négy ponttal. Sajnos a távoli dobásokkal hadilábon álltak: Thompsonnak például ötből egy kísérlete sem volt sikeres, és a csapat 23 próbálkozásából csupán öt ért célba. Ez, valamint a fáradtság döntőnek bizonyult: a harmadik és a negyedik negyedet is a Szolnok nyerte, így az alapszakaszgyőztes együttes bebiztosította győzelmét, valamint a helyét a legjobb négy között. A végeredmény: Sopron KC – Szolnoki Olajbányász: 68–73.

– Irányító és vezetőedző nélkül léptünk pályára, nem voltunk könnyű helyzetben – összegzett a mérkőzés után Bors Miklós másodedző, aki Kostas Flevarakis hiányában a kispadról meccselt a hétfői találkozón. – Próbáltuk frissíteni a csapatot, azonban lehetett érezni, hogy kicsit fáradtan mozogtak a srácok. Mindezek ellenére szoros meccset játszottunk, büszke vagyok a játékosokra és arra, hogy bejutottunk a rájátszásba. Öröm volt látni, hogy Elmore hiányában Halász Ákos és Supola Zoli előbbre léptek, és jól is játszottak.

A Sopron KC együttese 3–1 arányban maradt alul a negyeddöntőben, a csapat így a nyolcadik helyen zárta az idei bajnokságot.

Kapcsolódó cikkek