Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sopron KC: újabb sérültek
Fotó: Németh Péter

Szombaton este 7 órától az Alba Fehérvár ellen szeretnének javítani a fiúk

Sopron KC: újabb sérültek

| Munkatársunktól | Sport

Elképesztő pechszéria az SKC-nál: újabb játékos sérült meg a hétvégi mérkőzésen. A soproniak ugyan mindent megtettek a sikerért, de végül a Pécs hozta a találkozót.

Az Alba Fehérvár ellen készülő csapatnál rengeteg a sérült kosaras, igaz, Borisov pótlására egy új játékost is igazoltak. A 31 éves, 198 centis amerikai bedobó, Quincy Diggs az előző szezont Ausztriában, az Oberwartnál töltötte, és 12 pontot átlagolt.

A hétvégi Pécs elleni meccsre az eddigi sérültekhez – Borisov, Supola, Juhos, Fazekas – Halász Ákos is csatlakozott: az irányítónak a sarkánál lépett fel gyulladás. Az amerikai irányító, Collins pedig a Pécs elleni meccs első negyedében kért cserét, egyelőre nem tudni, hogy csak zúzódás vagy törés is van a játékszervező kosaras lábfejében.

Ezek után több U18-as játékos is komoly szerepet kapott a Pécs ellen, a 2004-es születésű Csátaljay Péter és Csendes Péter közül előbbi 21, utóbbi pedig 8 percet töltött a pályán. Teyvon Myers extra teljesítményének köszönhetően végig kiélezett meccset játszott a két csapat, az utolsó percekben döntő volt, hogy a hazai center Montgomery kipontozódott, így végül a Pécs győzött. A végeredmény: Sopron KC – PVSK Veolia: 70–76.

– Gratulálok a Pécsnek, megérdemelten nyert, mi csak futottunk az eredmény után – mondta Dzunic Branislav vezetőedző. – A saját csapatomnak is jár a dicséret, mert a végén feljöttünk, és közel jártunk egy kisebb csodához. Sajnos az erőnk már kevés volt ehhez, de szépen helytálltunk.

A SKC szombaton este 7 órától ismét hazai pályán szerepel, az ellenfél ezúttal az Alba Fehérvár lesz.

– A csapat hétfőre kapott egy szabadnapot, fontos, hogy a rendelkezésre álló játékosok közül mindenki kipihenje magát – mondta Bors Miklós másodedző. – Nem könnyű a helyzetünk, legkorábban talán Halász Ákos térhet vissza a sérüléséből. Quincy Diggs viszont csatlakozott hozzánk, bízunk benne, hogy jó játékkal rukkol elő, próbáljuk a héten beépíteni a csapatba. Az Alba Fehérvár nincs jó formában, a nehézségeink ellenére is szeretnénk legyőzni ellenfelünket a szombati találkozón.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek