Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Soproni ezüstérem  a veronai BMX Eb-n
Prájczer Péter többévnyi kihagyás után kezdte idén újra a versenyzést, a mostani Eb 2. helye még inkább motiválja.

Soproni ezüstérem a veronai BMX Eb-n

| Bertha Ágnes | Sport

A hétvégén jelentős sikert ért el a Soproni BMX Sportegyesület: a Veronában rendezett Európa-bajnokságon Prájczer Péter 2. helyen végzett.

Hétvégén ismét nemzetközi versenynek ad otthont a soproni BMX-pálya: az Alpok–Adria kupasorozat 7–8. fordulóját rendezik városunkban. A kupa három ország – Szlovénia, Ausztria és hazánk – közös rendezvénye, amely idén Ljubljanában kezdődött, Mariborban folytatódott, a szlovén helyszínek után jött az osztrák Vösendorf, Sopron után az ausztriai Mühlen és Baierdorf következik, a kupasorozat pedig Gencsapátiban zárul szeptember végén. Az eddigi nem hivatalos eredmények szerint az Alpok–Adria csapatversenyben Sopron áll az élen.

Idén szép számmal képviseltették magukat a soproni BMX-esek az Európa-kupasorozatban is, a szezon a belgiumi Zolderben kezdődött a húsvéti hétvégén, majd következett a cseh Benatky, de nyáron lesz még EK Hollandiában, Lettországban is. Az EK-sorozat az Európa-bajnokság kvalifikációjaként is szolgált, a soproni egyesületből kilencen vehettek részt az kontinensviadalon, amelyet május 31. – június 2. között rendeztek Veronában. A soproni indulók kiemelkedő eredményeket értek el, a legfényesebb érmet Prájczer Péter szállította. A soproni BMX-es többévnyi kihagyás után kezdte idén újra a versenyzést, a mostani Eb 2. helye még inkább motiválja, hogy jövőre újra megpróbálja.

Mindemellett kiemelkedő eredmény az egyesületből, hogy Farkas Bendegúz az USA-beli Rock Hillben sikeresen szerepelt a világbajnokságon.

A Soproni BMX Sportegyesület több mint 40 sportolója közül 30-an licenszesek, tehát nemzetközi versenyeken vehetnek részt, az egyesület tagjai pedig a futóbiciklistől 40+-os kategóriáig képviseltetik magukat.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

50 csapat a szezonban

2024. 06. 12. | Munkatársunktól

Összesen ötven csapat fejezte be a küzdelmeket a Sopron városi kispályás labdarúgó-bajnokságban. A 2023/24-es szezonban 697 mérkőzést rendeztek, ezeke...