Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Soproni foci: múltidéző – Postás SK
A Soproni Postás SK csapata 1977-ben. A csapat névsora (b–j): állnak: Németh Ottó intéző, Limberger Nándor kapcsolattartó, Jager Ödön, Szabó Tibor, Bausz Róbert, Horváth Zoltán, Mersits Józs

A labdarúgók évtizedeken keresztül a körzeti, megyei és területi bajnokságokban szerepeltek

Soproni foci: múltidéző – Postás SK

| Páder Vilmos | Sport

Az MLSZ elnökségének május 4-i döntése szerint véget értek az amatőr bajnokságok, minden országos és megyei bajnokságot, kupát lezárnak. Fociszerető olvasóinknak múltidéző sorozattal kedveskedünk, a 7. részben a Soproni Postás SK-t mutatjuk be.

Egyes korabeli feljegyzések szerint már 1921-ben létezett az egyesület, de hivatalos adatok az 1945-ös évtől állnak rendelkezésre. Alakulását követően több szakosztály működött, de az idők múlásával ez négyre csökkent (labdarúgó, teke, kosárlabda, természetjáró).

A labdarúgók évtizedeken keresztül a körzeti, megyei és területi bajnokságokban szerepeltek.

A klub kiválóságai közül ma is él néhány az 1957-ben pályára lépő csapatból – Németh Ottó, Tapolczay László, Pásti József, illetve Kemény József, aki többször volt a Sopron válogatott tagja.

A hatvanas években lefelé ívelt a csapat pályája, megjárta a harmadosztálytól az alsóházig vezető utat.

A hetvenes évek elején a megyei I. osztályban a kiesés ellen küzdöttek. Az 1972–73-as szezonban búcsút is intettek az osztálynak, ám a kudarc serkentőleg hatott, mert a 1975-ös év bajnokaként visszakerültek oda.

Az 1981–82-es bajnokságot megnyerve az együttes felkerült a területi bajnokság Bakony csoportjába, ahol 87-ig szerepelt. 1987–88-tól már NB III-nak nevezik a Bakony csoportot, ahonnan a bajnokság végén búcsúzott a csapat. Egy évre rá a megyei I. osztály bajnokaként újra a harmadik vonalban játszhattak. Hullámzó teljesítményük eredményeként ismét kiestek az NB III-ból. Az 1990–91-es bajnokságot már Soproni Távközlési SE néven folytatta a megyei I. osztályban a csapat, melynek a következő évben bajnoka lett. Az 1992–93-as szezonban harmadikként zárt az NB III-ban, majd az 1993–94-es idényben bajnok lett. Az 1994–95-ös idényt az NB II. nyugati csoportjában folytatta az együttes, de már 

Kapcsolódó cikkek