Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Soproni focihírek
Gosztola Józsefet (középen) köszönti Holpár Péter klubigazgató és Csiszár Ákos elnök Fotó: Sport Club Sopron

Soproni focihírek

| Páder Vilmos | Sport

Mozgalmas hétvégéje volt a soproni labdarúgóknak, már pénteken megkezdődtek a bajnoki fordulók.

A megyei I. osztályú bajnokságban Ágoston Zsolt tanítványai a tizenhárom fordulóból tizenkétszer diadalmaskodtak. Hétvégén 4–2 arányban legyőzték a Gönyű együttesét, a bajnokság félidejének befejezése előtt két fordulóval pontelőnnyel állnak az előkelő második helyen. Hogy ki lesz az őszi első, az az utolsó fordulóban, jövő szombaton dől el, ekkor az SC Sopron a listavezető Lipót együttesét fogadja 15 órakor a Káposztás utcai stadionban. Honyákék mindent elkövetnek a sikerért, és kérik a szurkolók támogatását. 

Üde színfoltja volt a találkozónak, hogy az SC Sopron vezetése ünnepélyes keretek közt köszöntötte a soproni labdarúgás egykori kiválóságát, az utánpótlás klub edzőjét, Gosztola Józsefet 60. születésnapja alkalmából. A Sarródról származó labdarúgó a Fertőd együttesében kezdte meg pályafutását, majd 1978-ban a Soproni SE megalakulásakor lett a klub játékosa, ahol több mint egy évtizedet töltött. Ezernél több felnőtt mérkőzést játszott, kétszer volt az NB II. gólkirálya. Szinte egész élete a labdarúgás körül forgott és forog a mai napig is.

Másik első osztályú csapatunk, a SFAC fiataljai a bajnokság végére láthatóan elfáradtak. A tabella végén tanyázó együttes, a Nyúl 7–0 arányú vereséget mért az Anger réti labdarúgókra.

Az öregfiúk-bajnokságban Jobaházán vendégeskedett a soproni csapat és 5–0-ás győzelmet aratott. Az első félidőben Tikosi Gyula két góljával megnyugtató előnyt szerezett városunk csapata, amit a második félidőben Oláh Tamás kettő, Gyurka István egy góllal növelt. A megyei bajnokság gólkirályjelöltje, Tikosi Gyula 24 gólnál tart az őszi fordulóban. A soproni együttesből Tikosi, Oláh, Kelemen és Halász játéka emelkedett ki.

Az NB II-es női bajnokság rangadóját, a MOL VIDI – SC Sopron találkozót szombaton játsszák Székesfehérváron, itt dől el, hogy ki lesz az őszi szezon győztese.

A megyei III. osztályban az SVSE 2–1-re diadalmaskodott a Fertőendréd ellen. A durva mérkőzésen igazi rangadó hangulat uralkodott, ahol a végjátékban tudott nyerni a lila-fehér együttes.

Kapcsolódó cikkek