Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Soproni focilegendák
Balról jobbra: Sift Tivadar, Drázsnyák István, Polgár Alajos

Soproni focilegendák

| Páder Vilmos | Sport

Az SVSE három élő legendája, Drázsnyák István, Sift Tivadar, valamint Polgár Alajos közösen ünnepelt. Az egykori labdarúgók együtt 232 évesek.

Rendhagyó helyszínen, az egykori játékostárs, Pinczes Ferenc borozójában ültek össze ünnepelni az SVSE egykori játékosai. Drázsnyák István, a soproni labdarúgás emblematikus alakja a közelmúltban volt 70 éves. Ifistaként az SVSE-ben nevelkedett – Göndöcs Istvánnal, Princzes Ferenccel, Borsos Istvánnal és Babos Lászlóval –, pályafutása alatt csak soproni csapatban játszott. Fiatalon került a felnőtt együttesbe, az 1973/74-es idény emlékezetes maradt számára, ekkor az SVSE-vel megszerezték az NB III. északnyugati csoportjában a bajnoki címet.


A találkozón öröm volt hallani az SVSE élő lexikonának, a 82 éves Sift Tivadarnak a szórakoztató, régi időket felidéző mondatait. A köztiszteletben álló Tutu bácsi – Sopronban mindenki így ismeri –, az SVSE 1961-es bajnokcsapatának kiváló védője végig hűen szolgálta szeretett egyesületét. Elévülhetetlen érdemeket szerzett a Soproni VSE labdarúgó szakosztályának 1980-as években történt újjáalakulásában.


A harmadik kiválóságnak, Polgár Alajosnak is a közeljövőben lesz a 80. születésnapja. A játékintelligenciájáról elhíresült focista az öregfiú találkozók nótafája, karmestere. Az egykori sportolók jó hangulatban ünnepelték a társak születésnapját.

Kapcsolódó cikkek

Eredményes Tigrisek

Eredményes Tigrisek

2021. 12. 01. | Munkatársunktól

A selejtezők sikeres megvívása után az idei évben a kiemelt bajnokságban szerepelnek a Soproni Tigrisek U16-os kosárlabdázói. Több kiváló teljesítmény is van az együttesben, amely a nyolccsapatos „B” csoport 5. helyén áll.

„Csapatként dolgozunk”

„Csapatként dolgozunk”

2021. 12. 01. | Munkatársunktól

Mint arról lapunk is beszámolt, ismét Kostas Flevarakis vezeti a Sopron KC férfi kosárlabdacsapatának edzéseit. A görög szakembert arról kérdeztük, hogy milyen érzésekkel tért vissza városunkba, illetve mit tart jelenleg a legfontosabb tennivalónak.