Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Soproni futball: sikerek és kudarcok

| Páder Vilmos | Sport

Az elmúlt hétvége felemásan sikerült csapataink számára, sikerek, kudarcok váltották egymást.

A legnagyobb tragédia ugyan nem a soproniakkal történt, de az eset ismét figyelmeztet a sportolók fokozott orvosi ellen­őrzésének fontosságára. A Csorna–Lébény bajnoki mérkőzés hatvanadik percében Sipőcz Tamás, a hazaiak 28 éves játékosa összeesett a pályán. Gyors orvosi segítséggel ugyan újraélesztették, de a mentőautóban sajnos meghalt.  

Megyei I. osztályú bajnokság

Az SC Sopron legénysége tizenharmadik győzelmét aratta a hétvégén a bajnokságban. Ágoston Zsolt tanítványai Nyúlon győztek 1–0-ra. A vezetőedző elmondta: nehéz volt áttörni a hazaiak védelmét, ráadásul sok helyzetet kihagytak, de végül megszületett a győzelem. A fiatal soproni játékosokra a bajnokság két legnehezebb mérkőzése vár. A hétvégi, őszi utolsó fordulóban a nagy esélyes Lipót csapata látogat Sopronba. A siker érdekében a játékosoknak a maximumot kell nyújtaniuk. Az előrehozott tavaszi első fordulót pedig Gyirmóton rendezik meg.

A SFAC vezetésének kérésére a Gyirmót II. elleni találkozó pályaválasztói jogát felcserélték. Kocsis Tamás, a piros-fehérek vezetője szerint a 16–2-es vereség nem volt meglepő, mert tudták, hogy nincsenek egy súlycsoportban a gyirmóti együttessel. A hétvégén Öttevényen zárják az őszi bajnokságot az Anger réti fiatalok.

Megyei III. osztályú bajnokság 

A Mozsolics Jenő által vezetett Soproni VSE együttese Zsirán vendégeskedett és 3–1 arányban diadalmaskodott. A szakvezető véleménye szerint a rendkívül rossz talajú pályán az akarat és a szív diadala hozta a győzelmet.

Megyei öregfiúk bajnokság

A Gyurka István vezette soproni legendák könnyed és látványos játékkal örvendeztették meg szurkolóikat. A megyei bajnokság gólkirályjelöltje, Tikosi Gyula újabb három góljával erősítette meg vezető helyét. A további gólokat Borsos, Halász, Körmendi és Rátkai szerezték. Az eredmény: SC Sopron – Beled: 7–0

NB II-es női bajnokság

A másodosztályú bajnokság második helyezettje a Sopron az első helyen álló MOL Vidihez látogatott. A találkozó nem hozott meglepetést, a hazaiak könnyed játékkal 3–1 arányban győztek. Az eredmény nem tükrözte a látottakat.

Kapcsolódó cikkek