Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Soproni TÁVlatok
A Soproni TÁVlatok túra- és terepfutóversenyen összesen 117-en teljesítették a különböző távokat. Fotó: Németh Péter

Túra és terepfutás: Megküzdöttek a körülményekkel

Soproni TÁVlatok

| Munkatársunktól | Sport

A rossz idő ellenére is több mint százan vettek részt a Soproni TÁVlatok túra- és terepfutó versenyen.

Az egyetemi botanikus kertből indultak és ide is érkeztek a résztvevők, akiket az eső mellett a távok hosszúsága és a terepviszonyok is próbára tettek.

– A futók a tizennégy kilométeres pályán egy, kettő vagy három kört is megtehettek. Ez utóbbira – amely már maratoni távnak számít – csupán egy futó vállalkozott. Palkovits Tamás 42 kilométert teljesített a versenyen, ami megsüvegelendő teljesítmény – mondta Gáncs Krisztián, a szervező Shotokan Tigrisek SE elnöke. Nem volt könnyű dolguk a futóknak, hiszen túl azon, hogy komoly szintkülönbséggel kellett megküzdeniük, a folyamatos eső egyre csúszósabbá tette a pályát.

A futók pályája a botanikus kerttől egészen a Károly-kilátóig vezetett, utána a Vas-hegy irányába tértek vissza a kiindulópontra.

A túrázóknak is oda kellett tenniük magukat, hiszen 40 kilométeres pálya várt rájuk: a sportolók Görbehalom érintésével tértek vissza a táv után.

– Bizony a túrázóknak is volt problémájuk az időjárással, hiszen két alkalommal is át kellett kelniük patakon, ami egyáltalán nem volt egyszerű a versenyt megelőző két napon lehullott, nagy mennyiségű csapadék és az ezt követő áradás miatt – tette hozzá Gáncs Krisztián. – Ezzel együtt mindenki teljesítette a komoly távot. Ez azért is lényeges, mert a verseny az egyik állomása volt a Cartographia Kupának, amely egy országos versenysorozatot jelent.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek