Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sportoljon az egész család!
A Halász Miklós Sporttelepen rendezett családi napon nagyszülők, szülők és gyerekek együtt sportoltak Fotók: Griechisch Tamás

A tornászok, az atléták és a lövészek is bemutatkoztak a hétvégén

Sportoljon az egész család!

| Rázó László | Sport

Ismét családi napot rendezett városunkban a Sopron Városi Szabadidősport Szövetség. A szervezet az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatán nyert forrásokból, a biztonsági előírások betartása mellett bonyolította le a programot a Halász Miklós Sporttelepen.

Kósa István, a szövetség elnöke elmondta: a program része volt annak a rendezvénysorozatnak, amelynek célja a felnőtt lakosság egészségének megőrzése – minél több sporttevékenységgel.

– Fantasztikus bemutatót láthattunk a Soproni Torna Club fiataljaitól, ott voltak a SFAC atlétái, a Soproni Polgári Lövész Egylet lézeres bemutatót tartott, de szerepelt a programban kapura lövő verseny, kosárlabda vagy éppen aerobik is – mondta Kósa István. – A lényeg az volt, hogy a családi napon nagyszülők, szülők és gyerekek is együtt mozogjanak. Csodálatos időnk volt, nagyon jó hangulatban telt a rendezvény.

A megnyitón Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője hangsúlyozta: nagy öröm, hogy ilyen színvonalas sportnapot rendeznek Sopronban, amelyért köszönet illeti az önkormányzatot és a szabadidősport szövetség valamennyi munkatársát. A képviselő a szervezőknek külön köszönetet mondott azért, hogy az idei családi napot a hatályos járványügyi szabályok maximális betartása mellett bonyolították le – sikeresen.

Csiszár Szabolcs alpolgármester hangsúlyozta: a Sopron Városi Szabadidősport Szövetség rendkívül agilis szervező, hiszen nem csupán városunkban, hanem a megye tíz másik településén is szervez sportfoglalkozásokat. A városvezető szerint a nemzet sportvárosa cím birtokában erre különösen büszkék lehetünk.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...