Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sportolókat köszöntöttek
Idén rendhagyó helyszínen, a Fő téren tartották meg a 34. Sportgálát. Fotó: Németh Péter

Kimagasló eredmények nemzetközi és magyar versenyeken

Sportolókat köszöntöttek

| Munkatársunktól | Sport

Idén is köszöntötte a város a legjobb sportolóit. Rendhagyó módon a SopronFest ideje alatt tartották a 34. Sportgálát – ezúttal a Fő téren ünnepelték és díjazták a kimagasló teljesítményt elért versenyzőket.

A rendezvényen dr. Farkas Ciprián polgármester köszöntőjében hangsúlyozta: a város önkormányzata mindent megtesz annak érdekében, hogy ezek a kiemelkedő sporteredmények valóban megszülessenek. Biztosított a szakmai háttér, és a létesítményi feltételek is adottak Sopronban.

A sportgálára idén is azokat a versenyzőket hívták meg, akik országos vagy nemzetközi versenyeken eredményesen szerepeltek, az első három helyezés valamelyikét szerezték meg.

Az elismeréseket dr. Farkas Ciprián polgármester, dr. Simon István és Csiszár Szabolcs alpolgármester, valamint Abdai Zsolt önkormányzati képviselő adta át.

Összegzésként elmondható: Sopron sportélete a 2022-es évben is kiemelkedő volt.

A felnőtt–senior mezőnyben 71 egyéni sportolót, illetve csapatot hívtak a színpadra. Ifjúsági–junior kategóriában 60 elismerés talált gazdára, míg a gyermek–serdülő korosztályból 65 versenyző vagy csapat vehetett át elismeréseket. Így az egy évvel korábbihoz képest is emelkedett az elismerésben részesülő sportolók száma, hiszen 2021-ben 189, 2022-ben pedig 196 díjazott volt a soproni sportgálán.

A rendezvényen a 2022-es diákolimpia valamelyik versenyszámában országos szinten első három helyezést elérő fiatalokat is köszöntötték. 

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...