Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sportszerű bajnokság
Az első osztály felsőházának bajnoka az idei kispályás labdarúgó-bajnokságon az Aramisz Söröző–Sportuszoda csapata lett. Fotó: Németh Péter

Az idei szezonban 738 kispályás meccset rendeztek Sopronban

Sportszerű bajnokság

| Munkatársunktól | Sport

Lezárult a 2021–22-es városi kispályás labdarúgó-bajnokság. Az utolsó meccseket követően az eredményhirdetést is megtartották: az 1. osztály felsőházát az Aramisz Söröző–Sportuszoda csapata nyerte.

A Halász Miklós Sporttelepen rendezett eredményhirdetésen Csiszár Szabolcs alpolgármester köszöntötte a kispályás csapatokat. Hangsúlyozta: az eredmény is fontos a csapatok számára, de legalább ennyire lényeges, hogy igazi baráti közösségek szerepelnek a bajnokságokban hétről hétre.

Szabó Bálint, az önkormányzat sportfelügyeleti csoportjának vezetője érdeklődésünkre elmondta: idén nem kevesebb, mint 738 mérkőzést rendeztek meg, ezeken összesen 4152 gól született. Negyvenkilenc csapat kezdte meg a bajnokságot ősszel, és 47 fejezte be. A kispályás labdarúgók kiváló körülmények között játszhatnak, 3 műfüves és egy salakos pálya állt a csapatok rendelkezésére.

– Sopronban továbbra is a kispályás labdarúgás az a sportág, ami a legnagyobb tömegeket megmozgatja – mondta Szabó Bálint. – Nagy öröm számunkra, hogy a pandémia után végre teljes, őszi–tavaszi rendszerű bajnokságot tudtunk rendezni. Sportszerű, gólgazdag mérkőzéseket láthattunk az idei szezonban is, komoly statisztikákat vezetünk, naprakész információk állnak a csapatok rendelkezésére a kispalyasopron.hu internetes oldalon. Profik a körülmények, ezzel együtt sajnos az a tendencia, hogy az évek alatt csökken a résztvevő csapatok száma.

A sportfelügyeleti csoport vezetője felhívta a kispályás foci kedvelőinek figyelmét, hogy a nyári időszakban két nagyobb torna is lesz városunkban: a Soproni Ünnepi Hetek Kupát a városi stadion edzőpályáján rendezik július 2-án, augusztus 20–21-én pedig az Angeron lesz a hagyományos Patent Kupa – mindkét sporteseményre várják a csapatok jelentkezését.

Az eredmények: Az 1. osztály felsőházát az Aramisz Söröző–Sportuszoda csapata nyerte, az alsóházában a Zamek FC diadalmaskodott, a 2. osztályban a Hirschler győzött, a 3. osztályban a Stay Car – Szecsebama végzett az 1. helyen, míg a 4. osztályban a Mozaik II. lett a bajnok. Lezárultak a senior bajnokság küzdelmei is, ebben a Szecsebama együttese szerezte meg az első helyezést.

Kapcsolódó cikkek