Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
STC: kiváló eredmények
A Soproni Torna Club Anderson Lucia, Dénes Réka, Godawszky Stella, Maráczi Hanga, Nagy Diána, Sugár Krisztina összetételű serdülő csapata a 2. helyen végzett a bajnokság tavaszi fordulójába

Az összetartásnak is köszönhetők a soproni tornasikerek

STC: kiváló eredmények

| Rázó László | Sport

A 2017. évi ifjúsági és serdülő bajnokság első fordulójában kiváló eredményeket értek el a Soproni Torna Club tornászai.

A Bu­­dapesten rendezett megmérettetésen az ifjúsági korosztályban két, a ser­­dülő korosztályban egy soproni csapat lépett a szerek közé. Mindkét korosztályban 14–14 csapat versengett egymással, a gyakorlatokat már az új szabályok szerint kellett bemutatni.

Az STC Csiszér Klára, Horváth Alexa, Major Viktória, Molnár Ada, Nyikos Sára, Török Borbála összetételű, ifjúsági „A” csapata a 7. helyen végzett, a Komáromi Csenge, Nagy Ánizs, Nagy Gabriella, Máté Dorka, Szabó Karolina összetételben versenyző ifjúsági „B” csapat pedig a 9. helyet szerezte meg. Az Anderson Lucia, Dénes Réka, Godawszky Stella, Maráczi Hanga, Nagy Diána, Sugár Krisztina összetételű serdülő csapat a dobogó második fokára állhatott fel.

Az egyéni összetett versenyszámban az 54 induló között Nagy Diána 2., Dénes Réka pedig 4. helyen végzett.

A szerenkénti döntők számai közül ugrásban Nagy Diána vi­­dék­­bajnok lett, Godawszky Stel­­la a 3. helyen végzett, felemáskorláton Nagy Diána 2., Dénes Réka 3. helyezést ért el, talajon pedig Godawszky Stella a do­­bo­­gó 3. fokára állhatott fel.

– Eredményes versenyt zártunk – mondta Kő­­hi­­di­­né Fleck Szilvia szakosztályvezető. – Összetartó gárda alakult ki mindhárom csapatunknál. A lá­­nyok nagyon akartak, mindenki igyekezett a legjobb formáját nyújtani, segítették a másikat. Az eredmények arra ösztönöznek bennünket, hogy az őszi fordulóra még anyagerősebb gyakorlatokat tanuljanak meg a lányok, hátha sikerül előkelőbb helyezéseket is elérnünk. 

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...