Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Streetballfesztivál  a Várkerületen

Streetballfesztivál a Várkerületen

| Sport

A 3×3-as kosárlabda kedvelői találkozhatnak szombaton városunkban.

A Soproni Tigrisek SE szervezésében rendeznek street­ballfesztivált. Különböző kategóriákban várják a nevezéseket szeptember 8-ig.

– Mint több más sportágban, a kosárlabdában is elkezdődött egy folyamat, miszerint az eredeti, öt az öt elleni játékból kivált egy másik sportág, a 3×3-as kosárlabda, azaz a streetball – mondta Nagy Tamás, a szervező Soproni Tigrisek SE elnöke. – Ma már rendkívül rangos versenyeket, Európa- és világbajnokságokat rendeznek, a magyar női és férfiválogatottnak is komoly eredményei vannak. A fiatalok körében rendkívül népszerű a streetball, nekünk pedig az a célunk, hogy még több gyereket nyerjünk meg a kosárlabdasportnak. Úgy gondolom, hogy ezzel a nagyszabású streetballrendezvénnyel is méltó módon ünnepeljük a Soproni Tigrisek 25. jubileumát.

A streetballmérkőzések helyszíne a Várkerületen, a Mária-szobor előtti tér lesz, szombaton 9.15-kor már játszanak a csapatok. A legkisebbek az U11-es korosztályt képviselik, de indítanak ­Super old boys csapatokat is, ez utóbbi esetében a három résztvevő összesített életkora meg kell, hogy haladja a 170 évet (!). A délelőtti meccseket a Face Team bemutatója, majd az eredményhirdetés követi. Délután kerekesszékes streetballt, kerekesszékes táncbemutatót is láthat a közönség. A Tóth Antal-iskola siket gyerekeinek bemutatója és Jánoki Márió vak zongorista koncertje után AK26 bulival zárul a soproni streetballrendezvény.

Részletek: facebook.com/sopronitigrisek

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.