Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sűrű hét következik
Büntetővel sikerült egyenlíteniük a soproniaknak a Puskás Akadémia II. ellen. A héten sem pihen Weitner Ádám csapata, kettő meccset is játszik. Fotó: Németh Péter

SC Sopron: hazai pontszerzés a hosszabbításban

Sűrű hét következik

| Molnár Zoltán | Sport

A hosszabbításban mentett pontot az SC Sopron. Az NB III-as férfi labdarúgócsapat hétvégén a december óta százszázalékos Puskás Akadémia II. együttesét fogadta.

Már a mérkőzés elején érezhető volt, hogy egyik félnek sem lesz egyszerű dolga, ha be akarja gyűjteni a 3 pontot. Mindkét csapat védelme stabil volt, azonban egy szerencsétlen soproni felszabadítás után a vendégek egyik játékosáról a hazaiak kapujában kötött ki a labda. Ezt követően még támadóbb szellemben lépett fel a Sopron, a félidő hátralevő részében azonban mindkét oldalon akadt nagyobb helyzet, az első félidő azonban 1–0-s vendég vezetéssel zárult.

A második játékrészben egyértelműen a minél korábbi egyenlítés volt a hazai játékosok célja, amiért nagyobb erőket is mozgósítottak. A félidő közepén aztán Kustor Noel lerántásáért büntetőhöz jutott a soproni csapat. Jakab Dávid állt a labda mögé, próbálkozását azonban a kapus jó érzékkel hárította. Ezt követően tovább árnyalta a képet, hogy Gere Richárdot a játékvezető kiállította. Az emberhátrány ellenére küzdöttek a játékosok, és a hosszabbításban egy újabb 11-est harcoltak ki, amelyet Kustor Noel már sikeresen értékesített. Ezzel pedig megszakítva a Puskás Akadémia győzelmi szériáját, megérdemelten gyűjtötték be az 1 pont.

– Egy jó erőkből álló Puskás Akadémia ellen tudtunk pontot menteni a mérkőzés végén – kezdte értékelését Weitner Ádám vezetőedző. – A fiúk mindent kiadtak magukból, erőn felül teljesítettek. Elkeseredett csak a kiállítás és a sérülés miatt vagyok, hiszen 11 játékosom maradt szerdára.

Ezen a héten két mérkőzés is vár piros–fehér együttesre. Április 14-én, szerdán a Balatonfüredi FC-hez látogatnak, és 16.30-kor játszanak, majd április 18-án, vasárnap 16 órakor a BKV Előre csapatát látják vendégül a városi stadionban. Jelenleg mindkét gárda az alsóházban helyezkedik el.

További soproni eredmények:

Női NB II. nyugati csoport: szabadnapos volt a Sopron

Megyei I. bajnokság: Loland-Nyúl – SFAC 1900: 3–3

Megyei II. bajnokság: szabadnapos volt az SVSE-GYSEV

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek