Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

SVSE: a helyzet reménytelen?

| Páder Vilmos | Sport

Túl vannak a csapatok a tizenhatodik fordulón az NB II-es bajnokságban, s a tabellára nézve lesújtó képet kapnak a soproni szurkolók. Az SVSE második megyei rangadója Mosonmagyaróváron nem hozta a várt sikert, a csapat 1–0-s vereséget szenvedett.

A mosonmagyaróvári mérkőzés átlagos színvonalat hozott, mindkét együttes zártan, fegyelmezetten játszott, de gólt csak a hazaiak értek el. A soproniak támadói hiába akartak, a kapu előtt rossz döntéseket hoztak, így vesztettek.


A három pont elvesztése önmagában nem baj, benne van a fociban, de a Sopron jelenlegi helyzetén csak a győzelem, győzelmek segíthetnének. Az SVSE egyre reménytelenebbül sodródik a kiesés felé. A tizenhat forduló alatt szerzett egy győzelem nagyon kevés, a kilenc vereség pedig nagyon sok. A gyenge teljesítményre nincs magyarázat, hacsak az nem, hogy a játékosállomány nagyobb része nem üti meg az NB II-es szintet. Az eddig kapott huszonhárom gól még elfogadható lenne, de a rúgott nyolc rendkívül kevés, bizonyítva a képességbeli gondokat. A problémát súlyosbítja, hogy távolodik a mezőny, ugyanis az SVSE előtt álló együttesek pontokat gyűjtöttek a hétvégén.


Németh Szabolcs vezetőedző nyilatkozata is tükrözi a mérkőzésen történteket: – Nem érdemeltünk vereséget, de amíg a támadósorban rossz döntéseket hozunk, a jövőben sem fogunk nyerni.


A következő fordulóban a remek formában lévő MTK-t legyőző Győri ETO jön Sopronba. Sifteréknek a bomba formában játszó volt csapattársat, Zamostny Balázst kell semlegesíteniük, valamint a támadóknak jobban kell összpontosítaniuk a siker érdekében.

Kapcsolódó cikkek