Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
SVSE: böjt után győzelem
Az SVSE a bajnokság alatt még nem játszott olyan parádésan, mint a Nyíregyháza ellen. Fotó: Godavszky Helga

Kilenc hónap várakozás után nyert hazai pályán a Vasút

SVSE: böjt után győzelem

| Páder Vilmos | Sport

Az SVSE NB II-es labdarúgóinak tavaly ősz óta nem sikerült győzelmet szerezni a Káposztás utcában, a hétvégén azonban 2–1 arányban diadalmaskodtak a Nyíregyháza csapata felett.

A Soproni VSE NB II-es labda­rú­­gócsapatának szurkolói, egy fiatalokból összeállt „kemény mag” a hétvégén olyan hangulatot va­­rázsolt a vá­­rosi stadionba, amelyet már rég nem látott–hallott a soproni közönség: a Nyír­­egy­­­­­háza elleni 2–1-es hazai győzelem végre ismét lázba hozta a drukkereket.

Az SVSE a bajnokság alatt még nem játszott olyan parádésan, mint a Nyíregyháza ellen az első félidőben. A villámgyors, kombinatív játékból egységesen mindenki kivette a részét: pazar, nem mindennapi gólokat láthatott a nagyérdemű. Garda Géza és Erdélyi László látványos alakításai az NB I-es találkozókon is élményszámba mentek volna.

A második játékrészben aztán a Nyíregyháza is megmutatta oroszlánkörmeit. Rudolf Gergely régi önmagát idézte: NB I-es szinten játszott, rúgott egy látványos gólt, s visszahozta társait a mérkőzésbe. Fehér Zoltán és védőtársai azonban ezen a napon nem hibáztak, visszaverték a vendégek támadásait.

– Hosszú böjt után végre sikerült győznünk, régóta vártuk ezt a szép napot – értékelt a ta­­lálkozó végén Supka Attila szakmai igazgató. – Az első félidőben nagyon jól játszottunk, minden úgy si­­került, ahogy terveztük, sokat birtokoltuk a labdát. Szélső játékunk is gyors és jó volt. A második félidőre feljavult a Nyíregyháza, látszott, hogy Dajka László kollégámnak minőségi futballistái vannak. Úgy gondolom, megérdemelten nyertünk egy jó csapat ellen.

Kapcsolódó cikkek