Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

SVSE: felemás mérleg

| Páder Vilmos | Sport

Szerdán a Magyar Kupában a legjobb négy közé jutásért játszik az SVSE a Budafok ellen a városi stadionban. A 2–1-es idegenbeli győzelem reményt ad a továbbjutásra.

A bajnokságban nem megy ilyen jól a játék. Hazai pályán 23 forduló óta nem tudott győzni és a szurkolóinak örömet szerezni a Swietelsky–SVSE labdarúgócsapata. Az utolsó 3 pontot – a Szolnok elleni 2–1-gyel – még tavaly augusztus 14-én gyűjtötték be. Az őszi fordulókban megszerzett pontok tartják a reményt az együttesben. A tabellán azonban hétről hétre lejjebb csúszik a csapat, és már csak 4 pont választja el a kiesést jelentő helytől. Az elmúlt vasárnap hazai pályán, a Békéscsaba elleni mérkőzésen sem sikerült nyerni (0–2).

23 forduló óta nyeretlenül: hétvégén a Békéscsaba együttesétől kapott ki  az SVSE hazai pályán Fotó: Godavszky Helga

A mostani helyzet nagyon ha­­sonlít a 2015–2016-os bajnoksághoz, akkor is mélyrepülésbe kezdett az együttes, de szerencsére a kiesést elkerülte. A bajok feltárása komoly elemzést igényel, de egy biztos, csak egy dolog érdekli a közönséget, hogy kedvencei küzdjenek, harcoljanak a pályán és gyűjtsék a pontokat. A lényeg, hogy a szurkoló jól érezze magát és szórakozzon a belépőjegy áráért. A közönséget ki kellene szolgálni, de a hazai győzelem ízét bajnoki mérkőzéseken régen érezték Sopronban. A támadósoron valami átok ül, nem sikerül a csatároknak a góllövés. A nyolc tavaszi fordulóban mindössze három gólt tudtak begyűjteni, ami lesújtó.

A közönség egyre türelmetlenebb, joggal: a kedvenc csapatuknak régóta nem úgy megy, ahogy elvárták, vagy ahogy a szakvezetés eltervezte volna. Kivételt képez a Magyar Kupa-szereplés. A beléptetés körül is állandóan nehézségek vannak. A nézőszám növeléséért is tenni kellene valamit az érintetteknek.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...