Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

SVSE: Megtört a jég

| Páder Vilmos | Sport

A múlt heti Magyar Kupa-kudarc – nevezetesen az előnyös helyzetből való kiesés – nagyon megviselte az SVSE csapatát.

A sikertelenség után gyorsan kellett regenerálódniuk a labdarúgóknak, mivel vasárnap már Szegedre, a SZEOL SC-hez szólította őket a sorsolás.

A bajnokságban a sorozatos ku­­darc, majd végül a kupából való kiesés utáni sokk ellenére a Szegeden pályára lépő csapat összeszedte magát. A mély gödörből becsülettel kimásztak, derekasan küzdöttek, megmutatták, hogy van kiút a rossz szériából. A régen várt győzelem sikerült: 2–1-re győzött a Sopron a Szeged ellen, és begyűjtötte a három pontot.

Örömködésre egyelőre nincs idő, mivel lapunk megjelenésének napján, április 12-én még nehezebb mérkőzés vár a fiúkra: a Cigánd csapata még reménykedik, hogy elkerüli a kiesést, az SVSE-nek pedig létkérdés a há­­rom pont. A Cigánd masszívan védekező csapat, nem lesz könnyű áttörni a védelmüket, de a na­­gyon várt soproni siker megtörné a tavaly augusztus 14-e óta tartó rossz hazai sorozatot, és nagy önbizalmat adhatna a hátralévő kilenc fordulóhoz.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...