Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

SVSE: sokat érő döntetlen

| Páder Vilmos | Sport

A Soproni VSE a lab­da­rú­gó­baj­nok­ság őszi szezonjának öt hátralévő fordulójából az első akadályt Gyirmóton sikeresen vette.

 Sifterék a volt NB I-es csapat otthonában gól nélküli döntetlent értek el, ami a jelenlegi helyzetükben óriási fegyvertény. A csapatnak szüksége van apró sikerekre, sikerélményre, ezzel is erősítve a kohéziót, a csapatszellemet.


A Gyirmót magabiztosan játszott, egy kicsit talán könnyedén is vette az összecsapást, egyértelműnek gondolták győzelmüket. Arra nem számítottak, hogy a Sopron a masszív védekezés mellett harcosságban, küzdeni akarásban felvette a versenyt, sőt, időnként jobb is volt ellenfelénél. A viharos erejű szélben igazi foci nem alakulhatott ki, a hazaiak időnkénti nagy nyomását a soproni védelem magabiztosan hárította.


Az összecsapásról mindent elmond, hogy a lefújást követően a gyirmóti szurkolók sportszerűen megtapsolták az SVSE csupaszív játékát.
A találkozó végén Németh Szabolcs vezetőedző dicsérte csapatát: – A mi helyzetünkben a Gyirmót elleni pontszerzés nagy eredmény. Büszke vagyok játékosainkra, szívvel-lélekkel küzdöttek, igazi csapatként funkcionáltak.


A vendégségben szerzett pont akkor ér majd sokat, ha a hétvégén ismét idegenben, Mosonmagyaróváron pontot, pontokat szereznek Sifterék. Ha a csapat átérzi helyzetének súlyosságát, akkor nem lehet baj: ha az egymás után következő hármas megyei rangadóból (Mosonmagyaróvár után a Győri ETO következik) a Sopron pozitívan jön ki, akkor nyugodtabban várhatja a tavaszról előrehozott első két fordulót.

Kapcsolódó cikkek