Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

SVSE: új igazolások

| Páder Vilmos | Sport

A kiesés ellen harcol az SVSE. Bár a soproni futballcsapatnak ismét elhalasztották a meccsét, a játékosok gőzerővel dolgoznak, az új igazolások igyekeznek beilleszkedni a csapatba.

Alaposan átszervezte játékosállományát a tavaszi szezonra a Soproni VSE, a szakmai vezérpálca az újonnan érkező Bekő Balázs kezébe került. A 46 éves, székesfehérvári kötődésű szakember kiváló játékos múlttal rendelkezik. A Videotonon kívül 1997 és 2001 között játszott a Ferencvárosban, a Gázszer és a Vasas együtteseiben. Edzői pályáját 2009-ben szeretett klubjánál, a Videotonnál, Mezey György segítőjeként kezdte. A Budaörs, a Kecskemét, a Diósgyőr és a Győri ETO együttesei után került Sopronba, az SVSE-hez. Kőkemény, csupa szív, megalkuvást nem ismerő játékos hírében állt, s ezeket a pozitív tulajdonságait igyekszik edzőként is hasznosítani. Jelenlegi csapatával a másodosztályban való bennmaradás a csoda kategóriába tartozik, de bízik munkájában és játékosaiban.

Az edző mellett további játékosok is érkeztek az SVSE-hez. Varga Róbert 1986-ban Győrben született, ballábas védőjátékos. A Győri ETO színeiben mutatkozott be az NB I-ben a 190 centiméter magas focista. Százhuszonnégy élvonalbeli mérkőzést játszott és védőként hat gólt szerzett. Korábban szerepelt Zalaegerszegen, a Videotonnál, Kecskeméten, Debrecenben és a Gyirmót–Győr színeiben, a bajnokság végéig kötelezte el magát az SVSE-hez.

Szabó Viktor Gyöngyösön született 1986-ban. A 192 centiméter magas, jobblábas csatár a Vác színeiben mutatkozott be az NB I-ben. A legmagasabb osztályban még ötvenhét alkalommal szerepelt a Diósgyőr játékosaként. Másodosztályú állomáshelyei: Mezőkövesd, BKV Előre, Budaörs, Cegléd. Az SVSE másfél éves szerződést kötött a csatárral; gólerős játékára nagy szüksége lesz a sereghajtó együttesnek.

Kapcsolódó cikkek