Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
SVSE: új szakmai vezetés, új elképzelések
Az első hazai mérkőzésén 0­–0-s döntetlen játszott az SVSE a Csákvár ellen Fotó: Godavszky Helga

SVSE: új szakmai vezetés, új elképzelések

| Páder Vilmos | Sport

A soproni VSE NB II-es labdarúgócsapata új szakvezetővel, Németh Szabolcs vezetőedzővel és Bánfalvi Zsolt pályaedzővel kezdte meg a felkészülést a 2017/2018-as bajnoki szezonra.

A fiatal edzőpáros közös jellemzője, hogy szombathelyi kötődésű és a Swietelsky Haladástól érkezett. A vezetőedző testnevelő tanári diplomával és A li­­cenccel rendelkezik, jelenleg pro licences tanulmányait végzi. Soproni állomása előtt sikeresen tevékenykedett Dorogon. Segítője, Bánfalvi Zsolt szintén A licences szakember, az Illés Akadémián oktatta a fiatalokat és a Swietelsky Haladás NB I-es futsalcsapatának volt a szakvezetője. Nagy tervekkel, elszántsággal érkeztek és kezdték soproni munkájukat. A felkészülésről Németh Szabolcs vezetőedző elismerően nyilatkozott, mint mondotta, mindenki elvégezte becsülettel a tervezett munkát, és jó a csapaton belül a hangulat. A játékoskeret 24 fős, ez a létszám azért szükséges, mivel 38 bajnoki és Magyar Kupa-mérkőzést kell lejátszani, ez idő alatt bizonyára lesznek kiállítások, eltiltások, illetve sérülések.  

A ve­­zetőedző elégedett az SC Sopron utánpótlás-nevelő egyesülettől érkezett fiatalok hozzáállásával, és nagyon jó a kapcsolata a klub vezetőivel. A felnőtt keretbe jelenleg két fiatal, Krizsonits Mátyás és Holzmann Patrik edz rendszeresen az utánpótlás-egyesülettől, és 11 játékosnak van kettős igazolása. Az idei szezontól a fiatalok közül Harangozó Bence és Kovács Dominik kapott profi szerződést.

A bajnokság alatt szeretnének minél előbbre végezni, s ezzel örömet okozni a szurkolóknak.

Az SVSE-től távoztak: Szellák Soma (Dorog), Tóth Dávid és Németh Milán (Haladás), Póti Krisztián (Balmazújváros), Nagy Patrik (Gyirmót), Deme Imre (Ausztria), Zimamrja Olexandr, Csordás Szabolcs, Eszlátyi István (Békéscsaba), Erdélyi László (ETO), Kovács-Galavics Donát (Gyirmót). Szabad listára került és az egyesülettel szerződést bontott Kapacina Valér, illetve szabad listás, de jelenleg még nincs egyesülete Soós Bencének.

A szezontól erősíti a csapatot: Molnár Márk (Haladás), Koronczai Benjamin (Dorog) és Ágh Zoltán (Szlovákia, Somorja), kölcsönbe érkezett: Angyal Zsolt, Tóth Martin, Szőke Dániel (Haladás), Kővári Róbert, Bor Dávid és Kokenszki Norbert (Paks).

Az elmúlt bajnoki fordulók bebizonyították, hogy nagy szüksége van a klubnak csatárposzton befejező labdarúgókra. A napokban két új igazolással véglegessé vált a soproniak játékoskerete. Varga Szabolcs az MTK-tól érkezett és fél évre kötött szerződést, valamint Winkler András egy évre szintén kölcsönbe érkezett a Swietelsky Haladástól.

Focihírek

A megyei III. osztályú bajnokságban indul az idei szezontól SVSE II. néven a klub második csapata. A bajnoki mérkőzéseket a Káposztás utcai létesítményben játssza majd az újonc. Majoros Zoltán, az SC Sopron utánpótlás-nevelő klub edzője – a Soproni LC és a Szombathelyi Haladás NB I-es együtteseinek egykori kiválósága – másodállásban a megújult Fertőszentmiklós megyei I. osztályú együttesének vezetőedzője. Mozsolits Jenő, az SVSE egykori kapusa lett a Fertőrákos vezetőedzője. A város vezetése döntött a SFAC 1900 egyesületének kéréséről, miszerint a megyei I. osztályba felkerült újonc a jövőben – az MLSZ előírásait betartva – az Anger réti létesítményben játszhassa bajnoki mérkőzéseit.

Kapcsolódó cikkek