Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Szalai Józsefre emlékeztek

Szalai Józsefre emlékeztek

| Munkatársunktól | Sport

Az egykori kiváló sportember­­re, a soproni röplabdasport nagy alakjára emlékeztek va­­sár­­nap Sopronban. A Fáy-szak­­kép­­zőiskola tornacsarnokában az idei évben is megrendezték a Szalai József röplabda emléktornát.


Szalai József munkásságát a sport­­­­emberrel éveken át ki­­váló kapcsolatot ápoló Ferling József méltatta a röplabdatorna előtt. Szalai József évtizedeken át szervezte a soproni röplabda­életet, a szakbizottság titkáraként, első- és másodosztályú já­ték­­vezetőként pedig rengeteget tett a sportág népszerűsítéséért városunkban.

Az emléktornán idén öt csapat vett részt: a Soproni Röplab­da Club két együttese mellett a Block­­&Roll, a Ropi és a Vízcsap elnevezésű együttesek játszottak körmérkőzést.

– Fontosnak tartjuk, hogy minden évben emlékezzünk Szalai Józsefre, így a fiatalabb generációk is megismerkedhetnek a ki­­váló sportember munkásságával – mondta Szalontai Eszter, a Szalai József röplabda emléktorna szervezője. – A tornán amatőr csa­­patok vettek részt, kiélezett küzdelem zajlott a meccseken, ezzel együtt kiváló hangulatú sporteseményen vagyunk túl.

 A tornát az SRC 1 nyerte, az SRC 2-es csapata és a Vízcsap együttese előtt. A díjátadó ta­­valy kezdett hagyományát idén is megtartották: a kupákat és okleveleket Szalai József lánya, Pető Lászlóné adta át a csapatoknak.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek