Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Tájékozódási bringaverseny
A Dudlesz-erdő kétnapos a tájékozódási kerékpárversenynek adott otthont, Magyarországról és Ausztriából összesen százhúsz versenyző érkezett. Fotó: Filep István

Tájékozódási bringaverseny

| Munkatársunktól | Sport

A tájékozódási kerékpár legjobb hazai képviselői érkeztek múlt hétvégén Sopronba, városunk adott ugyanis otthont a Magyar Kupa-sorozat egyik versenyének.

Molnár Tibor főszervező, a SMAFC Tájfutó Szakosztályának vezetője elmondta: Magyarországról és Ausztriából 120-an vettek részt a kétnapos megmérettetésen.

– A legfiatalabb, önállóan induló kerékpáros 13, a legidősebb 75 éves volt – kezdte Molnár Tibor. – Sopronban először 2010-ben rendeztünk tájékozódási kerékpárversenyt, 2018-tól pedig folyamatosan otthont adunk országos bajnoki vagy kupafutamoknak. A Dudlesz-erdő tökéletes helyszín.

A tájékozódási kerékpársport lényege, hogy a versenyzők egy térképet kapnak, ez alapján kell teljesíteni az adott pályát. A kerékpározókat egyesével indítják, az győz, aki a legrövidebb idő alatt ér a célba úgy, hogy az ellenőrző pontokat is érinti. A soproni versenyen a legrövidebb táv 6, a leghosszabb 30 kilométer volt, a résztvevők 21 kategóriában indultak.

A verseny eredményhirdetésén részt vett dr. Simon István alpolgármester és Barcza Attila országgyűlési képviselő is. Dr. Simon István hangsúlyozta: a szabadidő kulturált eltöltésének egyik legjobb módja, ha a fizikai aktivitást, a sportot választjuk, amely jó hatással van az emberek testi-lelki egészségének megőrzésére. Az alpolgármester köszönetet mondott a szervezőknek és a támogatóknak, hiszen munkájuknak hála ismét egy rangos sporteseménynek adhatott otthont Sopron.

Kapcsolódó cikkek