Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Tájékozódási futás – pontokért
Népszerű volt a hétvégi tájékozódási futóverseny. Fotó: Németh Péter

Tájékozódási futás – pontokért

| Munkatársunktól | Sport

Múlt hétvégén rendezték a Soproni Parkerdőben az Őszi Kupa pontbegyűjtő tájékozódási futóversenyt. A program ezúttal is népszerű volt.

A SMAFC szervezésében rendezték meg a sporteseményt, elsősorban demonstrációs céllal: a profibbak mellett akár kezdő versenyzőket is vártak.

– Ezen a versenyen nem volt kötelező az összes ellenőrző pontot elérni – kezdte Molnár Tibor, a szervező SMAFC Tájfutó Szakosztályának vezetője. – Minden versenyző ugyanazt a térképet kapta, és ez alapján kellett a rendelkezésre álló egy óra alatt minél több pontot összegyűjteni. Az egyes ellenőrző állomásoknak különböző értékük volt: a rajthoz közelebb esőknek 10, a legbonyolultabban megközelíthetőknek 35 pont. Összesen 18 ilyen ellenőrző helyszínt lehetett megtalálni a versenyen.


A sportszakember hozzátette: ha valaki nem tudta teljesíteni az egyórás limitet, utána már pontlevonással büntették. 5 perces késésig percenként 5 pontot, afölött percenként már 15 pontot vontak le az illető teljesítményéből. Ezzel együtt az őszi kupa célja, hogy minél többen megismerkedjenek a tájékozódási futással, a sportág szépségeivel.

Tájfutó bajnokok: A közelmúltban rendezték a Vértesben a tájfutó országos hosszútávú és országos pontbegyűjtő csapatbajnokságot. A megmérettetésen komoly soproni siker született: férfi senior F165 kategóriában országos bajnoki címet ért el a Vajda Kolos, Horváth Pál, Margittai Endre trió. Az F165 azt jelenti, hogy a csapattagok életkorának összege minimálisan 165 év kell, hogy legyen. A SMAFC büszke a három senior sportolóra, akik kemény, technikás terepen szerezték meg a bajnoki címet.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...