Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Tehetséges U20-asok
Bors Miklós vezetőedző (k) szerint több U20-as fiatal komoly jövő előtt áll a profi kosárlabdában. Fotó: Soproni Téma-archívum

Tehetséges U20-asok

| Munkatársunktól | Sport

Mint arról lapunk is beszámolt, komoly eredményt ért el a Sopron KC U20-as csapata, miután a nyolcasdöntőben bronzérmet szerzett. Bors Miklós vezetőedzőtől kértünk értékelést.

– Reális a harmadik hely – mondta lapunknak Bors Miklós –, hiszen a két döntős csapat, az Alba Fehérvár és a Körmend sok komoly NB I-es rutinnal rendelkező játékossal érkezett a nyolcasfináléra.

– A négy közé jutást elvártam a csapattól, a harmadik hely viszont nagy bravúr – folytatta a vezetőedző. – Érdekes volt, hogy a Debrecen ellen a csoportkörben kikaptunk, pedig kellően felkészültünk a játékukból. Aztán a bronzmérkőzésen, szintén a DEAC ellen nagyon feljavult a játékunk, a védekezésváltásnak, valamint egyéni teljesítményeknek, villanásoknak köszönhetően. Mindezt az után egy nappal, hogy elég sima vereséget szenvedtünk az elődöntőben a Körmendtől. Büszke vagyok a srácokra, tiszteletre méltó a teljesítményük.

Az utánpótláscsapat vezetőedzője szerint az U20-as bajnokság rendkívül erős volt idén. A „fiatal”-szabálynak köszönhetően a korábbinál jóval több lehetőséget kaptak a húsz év alattiak, így az U20-as kiírás színvonala is nőtt. A nyolcasdöntő a hazai utánpótlás nagyon rangos seregszemléje volt, ezért is kiemelkedő eredmény a megszerzett bronzérem.

– Külön öröm számunkra, hogy Sitku Marcit a torna legjobb ötösébe is beválasztották, rajta kívül Csátaljay Barna, Werner Viktor, Schöll Ricsi és Fazekas Csaba személyében még négy olyan játékosunk volt az U20-as döntőben, akik a nagycsapat tagjai – tette hozzá Bors Miklós. – Csendes Péter és Csátaljai Péter pedig a fiatalabb korosztályt képviselve nyújtottak maradandó teljesítményt. Azt hiszem, a Sportiskola két fiatal játékosa szép jövő előtt áll a profi kosárlabdában is.

Kapcsolódó cikkek