Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Téli sportok emlékei
A szombati Téli sportok emlékei a Lövérekben című túra résztvevői a Hajnal térről indultak. Fotó: Németh Péter

Lehet gyűjteni a kilométereket a sportfelügyelet programján

Téli sportok emlékei

| Munkatársunktól | Sport

Egyre népszerűbb Sopron környékén is a túrázás – szinte minden hétvégére jut egy szervezett esemény, ráadásul még tart a sportfelügyelet 100 év 100 kilométer nevű programja is.

Különleges túrára várta az érdeklődőket szombaton a Soproni Vándorok Túraegylet. Tömördy Szabolcs elnök elmondta: nem véletlenül választották a „Téli sportok emlékei a Lövérekben” elnevezést. – Bíztunk abban, hogy erre sokan felkapják a fejüket. A fiatalabb generációk már csak hírből tudhatják – vagy még onnan sem – hogy milyen komoly télisport-élet volt Sopronban a múlt században. Két sípálya, szánkópálya és egy síugrósánc is várta a havas sportok szerelmeseit. Még az 1960-as években is rendeztek például síugróversenyeket. A szombati túra a Hajnal térről indult, és a Fáber rét érintésével haladtunk végig ezeken a helyszíneken, a túrázók természetesen bővebb információt kaphattak az egykor oly pezsgő télisport-életről.

A túra népszerű volt, 52-en vettek részt az eseményen. A Vándorok egyébként másfél hét múlva újabb kirándulást szervez: november 27-én 9 órakor Brennbergbányán a Szent Borbála térről indul a 20 kilométeres őszbúcsúztató túra, amely a Soproni-hegység magyarországi legnyugatibb részeit járja be. Borbála-telepről az egykori sikló nyomvonalán haladnak a Magas-bérc, Asztalfő, Idegenek útja, Fürtösbodza tanösvény, Fehér úti tó, bányavasút nyomvonalán át Brennbergbányára.

December 5-én sem maradnak túra nélkül a soproniak: a Shotokan Tigrisek SE aznap tartja a 30 kilométeres Extrem Burgenland felkészítő túráját. Mind a két esemény része a sportfelügyelet 100 év 100 kilométer című programsorozatának. Mint arról lapunkban is beszámoltunk, a 100 évvel ezelőtti népszavazás tiszteletére hozta létre a programsorozatot a sportfelügyelet. Kortól, lakhelytől függetlenül bárki részt vehet a kezdeményezésen, amelynek célja, hogy 100 kilométert tegyenek meg a nevezők. A járványhelyzet miatt 50 kilométert kell szervezett eseményen, 50-et pedig egyénileg teljesíteni. A kilométereket egy gyűjtőfüzetben kell rögzíteni.

A programsorozatnak még négy túrája van hátra, az őszbúcsúztató és az Extrem Burgenland felkészítő mellett december 12-én hűség napi túrát, december 18-án pedig karácsonyváró mesés túrát tartanak. További részletek: svszsz.hu/szazevszazkm 

Kapcsolódó cikkek

Eredményes Tigrisek

Eredményes Tigrisek

2021. 12. 01. | Munkatársunktól

A selejtezők sikeres megvívása után az idei évben a kiemelt bajnokságban szerepelnek a Soproni Tigrisek U16-os kosárlabdázói. Több kiváló teljesítmény is van az együttesben, amely a nyolccsapatos „B” csoport 5. helyén áll.

„Csapatként dolgozunk”

„Csapatként dolgozunk”

2021. 12. 01. | Munkatársunktól

Mint arról lapunk is beszámolt, ismét Kostas Flevarakis vezeti a Sopron KC férfi kosárlabdacsapatának edzéseit. A görög szakembert arról kérdeztük, hogy milyen érzésekkel tért vissza városunkba, illetve mit tart jelenleg a legfontosabb tennivalónak.