Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Teniszsikerek
Az SVSE–GYSEV teniszezői megnyerték a korosztályos vidékbajnokság egyesületi pontversenyét.

Teniszsikerek

| Munkatársunktól | Sport

Magyarország legeredményesebb vidéki teniszklubja lett az SVSE–GYSEV: az egyesület fiataljai taroltak a Balatonbogláron rendezett korosztályos vidékbajnokságon.

A múlt hétvégén zárult megmérettetésen a Soproni Vasutas Sportegylet tizenkét csapattal képviseltette magát.

– A korosztályos vidékbajnokság hagyományosan a vidéki teniszklubok legnagyobb seregszemléjének, megmérettetésének számít – kezdte Úr Csaba, az SVSE–GYSEV Tenisz Szakosztályának vezetője. – Idén Balatonboglár adott otthont ennek a kiemelt sporteseménynek, amelynek keretében a több mint 53 szakosztály mintegy 350 versenyzője mérte össze tudását csapatban, egyéniben és párosban. A korosztályos vidékbajnokságon 12–18 évesek szerepelnek, és bizony nagyon kemény, színvonalas mérkőzéseket játszottak a fiatalok – mondta Úr Csaba.

A szakember hozzátette: nagyon bíztak abban, hogy az SVSE–GYSEV játékosai kiemelkedően szerepelnek a vidékbajnokság mérkőzésein. A múlt szombatig tartó megmérettetésen végül a soproni egyesület sportolói minden várakozást felülmúltak.

– Óriási siker született az egyesületi pontversenyben, hiszen fiataljaink nem kevesebb, mint 18 érmet szereztek – tette hozzá Úr Csaba. – Négy bajnoki címet, két ezüstérmet és tizenkét bronzérmes helyezést gyűjtöttünk be, ez pedig azt jelentette, hogy megnyertünk az egyesületek között zajló pontversenyt, azaz 2021-ben az SVSE–GYSEV lett a legeredményesebb vidéki egyesület. Ez óriási eredmény számunkra, és azt mutatja, hogy szakembereink kiváló munkát végeznek az utánpótlás-nevelésben.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...