Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Terepkirályok a Károly-kilátónál

| Huszár Judit | Sport

Hamarosan véget ér az Alpokalja terepkirály futóverseny-sorozat. Vasárnap még a 10. Soproni Cross futáson, szeptember 28-án pedig a 6. Három a Károly Terepfutáson állnak rajthoz a sportolók.

A Károly-kilátó, akárcsak a Tűztorony, Sopron emblematikus épülete. Nemcsak a turisták keresik fel szívesen, hanem népszerű futócélpont is. Szeptember 28-án már hatodik alkalommal rendezik meg a Három a Károly terepfutóversenyt, ahol a résztvevők egymás után háromszor küzdik fel magukat a magaslatra. – A félmaratoni (21,1 kilométeres) távot teljesítők reggel 9-kor rajtolnak a Károly-kilátóhoz vezető aszfaltos útról, a 10 kilométeren induló egyéni futók, illetve a csapatok tagjai 10-kor kezdenek ugyanitt – tudtuk meg Hegyi Pétertől, a verseny egyik szervezőjétől. – A megmérettetést a Soproni Rendészeti Sportegyesület és a polgármesteri hivatal sportfelügyeleti csoportjának támogatásával rendezzük meg, a már jól bevált pályán. Azoknak a futóknak ajánlom a versenyt, akik kicsit már unják az aszfaltot és a síkot. Aki belegyalogol, ne szégyenkezzen, a lényeg, hogy ha legyőzi az emelkedőket, annál inkább megérdemli a lejtők élményét!  

Mint arról a Soproni Témában is beszámoltunk, idén összekapcsoltak hat terepfutóversenyt városunkban (10. PanoráMaraton, 2. Lövérek Futás, 5. Sopron Trail, 4. Paddy Éjszakai Futás, 10. Soproni Crossfutás, 6. Három a Károly Terepfutás), aki ezek közül négyet befejez, az teljesítette az Alpokalja terepkirály futóverseny-sorozatot. A kihívásból még két verseny: a 10. Soproni Crossfutás és a 6. Három a Károly Terepfutás van hátra.

– A Három a Károlyon a 10 kilométeres egyéni távra neveztek tavaly a legtöbben, és idén is erre számítunk, hiszen ez a terepkirály-sorozat utolsó száma – folytatta Hegyi Péter. – A terepkirály címekért egyébként még 74 futó van versenyben. A sorozat eredményhirdetése, a terepkirályok koronázása közvetlenül a Három a Károly eredményhirdetése után várható. Aki mind a hat távot teljesítette, díszes oklevelet kap, illetve ajándékokat is kisorsolunk.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...