Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Testközelben a vívók
Több magyar siker is született a budapesti kard világkupán – a megmérettetésen számítógépes versenyrendezőként vett részt a soproni Bolodár Zoltán (jobboldali felvételünkön a laptop előtt).

Testközelben a vívók

| Munkatársunktól | Sport

Számítógépes versenyrendezőként volt jelen a komoly hazai sikereket hozó budapesti kard világkupán a soproni Bolodár Zoltán. A Líceumi Vívóegylet edzője 1999 óta vesz részt nagy, nemzetközi vívóversenyeken.

– Azt kell mondjam, hogy manapság jórészt a számítógépes versenyrendezőkön múlik egy-egy megmérettetés sikere – kezdte Bolodár Zoltán, aki hozzátette: ez alkalommal is minden rendben volt a magyar rendezésű, budapesti vívótornán. – Mi készítjük a csoportbeosztást, mi küldjük a versenybírókat, rögzítjük a jegyzőkönyveket, és gondoskodunk arról, hogy az eredményeket online követni tudják az érdeklődők. Annak idején Fodor Gábor csapatvezető kollégám kért fel, hogy segítsem a rendezői csapat munkáját, azóta évről évre sok nagy verseny lebonyolításában vettünk már részt. Vb-k, Eb-k, világkupák egész sorában szerepeltünk már számítógépes versenyrendezőként.

A világkupa olimpiai kvalifikációs torna is volt, így a rendezés mellett a magyar kardvívók sikeréért is szorított a helyszínen a soproni sportember.

– Márton Anna aranyérme, Pusztai Liza bronzérme vagy Szilágyi Áron második helyezése kitűnő eredmény volt – folytatta Bolodár Zoltán. – Ugyanakkor a csapatverseny volt ez alkalommal a legfontosabb. A férfi kardcsapat már kijutott az olimpiára, a hölgyek kvalifikációjáról pedig épp a budapesti torna döntött.

Bolodár Zoltán kiemelte: ez alkalommal is óriási élmény volt számára, hogy testközelből láthatta vívni a világ legjobb kardozóit. Rendkívül kiegyenlített a mezőny, előfordul, hogy egyetlen tus dönt, és 45–44 lesz a végeredmény egy csapatmeccsen. Sok a hasonló képességű együttes, lehet, hogy most nyolc közé sem jutott egy csapat, a következő nagy tornát pedig megnyeri.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...